Vin de stafide - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Băuturi » Băuturi cu vin » Vin de stafide

Vin de stafide

Ingrediente: 250-300 g stafide, 2 kg zahar, 6 l apa, 3 lamii, 10 g drojdie de bere (facultativ).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Stafidele se trec prin masina de tocat si se pun intr-o damigeana de 10 l.Zaharul se dizolva in 3 l apa, se adauga sucul de la o lamiie si se lasa sa fiarba 10 minute;apoi se raceste cu restul de apa si se toarna peste stafide, impreuna cu zeama de la celelalte lamii (cca 100 ml suc) si coaja intreaga de la o lamiie (ca sa capete gust putin amarui).Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pina ce se lichefiaza , apoi se dilueaza cu putina apa si se adauga in damigeana.Se poate lasa sa fermenteze mai incet, numai cu drojdiile salbatice din aer si de pe smochine, ca sa nu capete gust de dospit.Damigeana se astupa cu dop de fermentatie si se lasa la temperatura camerei (18-20 grade celsius), ca vinul sa fermenteze 5-6 saptamini, agitindu-l odata zilnic.Dupa ce s-a limpezit bine, se trage in sticle.Sticlele se astupa cu dopuri si se pastreaza la rece.Peste drojdia de vin ramasa se pot pune 6 l apa, 2 kg de zahar si zeama de la 2-3 lamii (zaharul se fierbe 10 minute impreuna cu jumatate din cantitatea de apa si cu zeama de la o lamiie, apoi se amesteca cu restul de apa rece si cu zeama celorlalte lamii).Vinul se lasa sa fermenteze 2-3 saptamini, agitindu-l odata zilnic, pina cind se limpezeste bine, apoi se trage in sticle, sau vinul din seria I se amesteca cu cel din seria II, pentru a se obtine un vin de calitate mai buna, cu mult alcool.
10.683 vizualizări
673 tipăriri
9 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
2. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
3. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
7. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
10. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
11. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
13. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
14. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
15. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
16. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
17. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
18. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
19. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
20. Raci fierţi cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
24. Crap cu vin negru (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
28. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
30. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.