Tort norvegian cu îngheţată - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort norvegian cu îngheţată

Tort norvegian cu îngheţată

Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Umplutura: 100 g zahar, 100 ml apa, 1-2 linguri rom (sau alt alcool), 1 kg de inghetata (la alegere).
Blatul: de forma dreptunghiulara, circa 30 cm x 20 cm (se gaseste gata in comert).
Bezeaua: 6 albusuri, 150 g zahar tos (foarte fin), 150 g zahar tos (normal), 2 varfuri de cutit de sare.
In plus: zahar tos pentru ornat si alcool pentru flambat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se scoate inghetata din congelator si se lasa in frigider circa o ora ca sa se inmoaie putin. Intr-o craticioara se pun la fiert zaharul (100 g) cu apa si dupa cateva clocote se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. In siropul caldut (sau rece) se incorporeaza romul.
Se rotunjesc colturile blatului (pentru ca forma sa fie ovala), dupa care acesta se taie in doua pe lung. Una dintre jumatati se asaza pe un platou mai lung care sa incapa in cuptor si se insiropeaza (cu putin sirop).
Se taie inghetata felii mai groase, se pune pe blatul insiropat si se intinde pe toata suprafata cu o paleta. Cealalta jumatate de blat se insiropeaza si ea (pe partea taiata) si se asaza peste inghetata. Se apasa usor ca sa se lipeasca bine si se baga la congelator, unde se tine minimum patru ore.
Cu o jumatate de ora inainte de-a servi tortul, se prepara bezeaua, batand bine albusurile cu sarea si adaugand zaharul amestecat (cel fin cu cel normal), mai intai jumatate din cantitate si pe urma cealalta.
Se scoate tortul din congelator, se acopera cu bezea (doar jumatate din cantitate), iar cu restul se face o ghirlanda de jur-imprejur si, eventual, la mijloc. Se presara cu zahar tos si se tine 1-2 minute in cuptorul incins, sa se rumeneasca frumos. Se flambeaza (se toarna rom de jur-imprejur si se aprinde) si se serveste imediat.
6.565 vizualizări
885 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
2. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
3. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
4. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
5. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
6. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
7. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
8. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
9. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
10. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
11. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
14. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
15. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
16. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
17. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
19. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
22. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
23. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi)
24. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
25. Îngheţată de caise cu suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
26. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
27. Îngheţată de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
28. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
29. Îngheţată de lămâie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
30. Îngheţată a la Iulia (Dulciuri > Îngheţate)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.