Tort de ciocolată cu cîrlionţi - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort de ciocolată cu cîrlionţi

Tort de ciocolată cu cîrlionţi

Ingrediente: Blat: 225 g ciocolata amaruie rupta bucati mici, 4 oua, 2 linguri zahar, 100 g unt nesarat, 100 g faina, un praf de copt.
Crema neagra: 350 g ciocolata amaruie, 50 g unt nesarat, 300 ml frisca nebatuta, 2 linguri coniac.
Crema alba: 350 g ciocolata alba, bucati, 50 g unt nesarat, 300 ml frisca nebatuta.
Cirlionti de ciocolata: 100 g ciocolata amaruie, cacao.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ciocolata pentru blat se aseaza intr-un castron deasupra unei cratite cu apa ce fierbe mocnit si amestecati pina s-a topit. Se lasa la racit. Se bat albusele spuma tare, se adauga zaharul pentru blat si se bate in continuare. Se adauga galbenusele pe rind, faina, praful de copt si ciocolata racita. Se coace 45-50 min in tava tapetata. Se lasa sa se racesca 10 min in tava apoi se aseaza pe un gratar. Se taie rece in 3 straturi orizontale. Pentru crema de ciocolata maruie se pune ciocolata si untul intr-un castron desupra unei cratite cu apa ce fierbe la temperatura mica. Se amesteca pina se topeste si se lasa sa se racesca compozitia. Se bate frisca pina se ridica usor. Se incorporeaza o treime in amestecul de ciocolata. Se incorpozeaza frisca ramasa si coniacul. Se pune blatul in tava, se toarna crema de ciocolata neagra si se niveleaza. Se acopera cu stratul 2. Se face crema de ciocolata alba la fel ca si cea neagra dar fara coniac. Se toarna peste blat si se niveleaza. Se pune capacul tortului. Se da la frigider 5 ore. Pentru cirliontii de ciocolata se topeste ciocolata si se toarna pe o tava de copt intinsa. Se fac cirlionti tragind cu cutitul. Se pun la frigider si se aranjeaza pe tort in momentul servirii. Se presara cu cacao desupra.
2.305 vizualizări
678 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
3. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
4. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
5. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
6. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
7. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
8. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
9. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
10. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
12. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
14. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
15. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
16. Brioşe cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
17. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
18. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
20. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
23. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
24. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
29. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi)
30. Soufflé de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.