Soufflé de ciocolată - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Soufflé de ciocolată

Soufflé de ciocolată

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 125 g ciocolata extra neagra, 250 ml lapte, 250 ml frisca nebatuta, 130 g zahar pudra, 100 g unt + unt cat o nuca, 100 g faina, 1 lingura cacao pudra, 6 oua, 5 linguri lichior de portocale, 1 lingura zahar cristalizat, 1 lingura zahar tos.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Puneti pe foc mic intr-un vas laptele, frisca nebatuta si ciocolata rupta bucatele si bateti-le cu telul pana ce se topeste ciocolata. Luati-le de pe foc si incorporati 100 g zahar pudra.
Separat, frecati untul spuma, adaugati faina in ploaie si amestecati cu ciocolata topita, batand bine ca sa se ingroase (ca un sos bechamel).
Separati albusurile de galbenusuri, incorporati galbenusurile in crema de ciocolata (nu pe foc!), adaugati lichiorul si amestecati bine.
Incingeti cuptorul la 260 grade C. Ungeti cu unt o forma si presarati in ea zaharul cristalizat. Bateti albusurile spuma, adaugand la urma restul de zahar pudra, si incorporati mai intai circa 1/3 din spuma in crema de ciocolata, amestecand energic, si apoi restul, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus.
Turnati compozitia in forma, treceti cu lama unui cutit de jur imprejur, ca sa creasca mai bine, pudrati-o cu zahar tos si dati-o 10 minute la cuptor. Faceti focul mai mic (180 grade C) si lasati soufflé-ul inca 35 de minute sa se coaca. Serviti-l asa, in forma, de indata ce-l scoateti din cuptor.
3.116 vizualizări
522 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
2. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
3. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
4. Brioşe cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
5. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
6. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
7. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
8. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
11. Cremă de ciocolată cu urdă (Dulciuri > Creme)
12. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
13. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
14. Îngheţată de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
15. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)
16. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
17. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
18. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
19. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
20. Alune cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
21. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
22. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
23. Bombe de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
24. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
25. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
27. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
28. Spumă de ciocolată albă (Dulciuri > Spume)
29. Mousse de ciocolată Waldorf (Dulciuri > Spume)
30. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.