Mousse de ciocolată Waldorf - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Spume » Mousse de ciocolată Waldorf

Mousse de ciocolată Waldorf

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ciocolată amăruie, de bună calitate (minimum 70% conţinut de cacao), 2 linguri unt înmuiat, 7 albuşuri, la temperatura camerei, 40 g zahăr tos.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se topeşte ciocolata împreună cu untul pe bain-marie. Se amestecă încet, până se omogenizează. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Între timp, se bat albuşurile spumă tare cu zahărul. Cu o lingură de metal se încorporează treptat spuma de albuşuri în ciocolata topită. Se amestecă încontinuu, până nu mai rămâne niciun strop de albuş (nu trebuie însă exagerat cu amestecatul). Se toarnă mousse-ul în 6 cupe şi se ţine la rece 5 ore. Se ornează cu fulgi de ciocolată sau cu nuci. Cei care nu se tem de numărul caloriilor pot adăuga şi un moţ de frişcă.
5.566 vizualizări
595 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
2. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
3. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
4. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
5. Brioşe cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
6. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
7. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
8. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
12. Soufflé de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
13. Cremă de ciocolată cu urdă (Dulciuri > Creme)
14. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
15. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
16. Îngheţată de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
17. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)
18. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
19. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
20. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
21. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
22. Alune cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
23. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
24. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
25. Bombe de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
27. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
29. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
30. Spumă de ciocolată albă (Dulciuri > Spume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.