Tort cu căpşuni (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort cu căpşuni (II)

Tort cu căpşuni (II)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Pentru aluatul faramicios: 100 g unt, 50 g faina, 20 g zahar, 1 zahar vanilat, 1 varf de cutit de sare.
Pentru blat: 2 oua, 2 linguri apa calduta, 90 g zahar, 1 zahar vanilat, 80 g faina, 20 g amidon (zeamil), 1/2 lingurita praf de copt.
Pentru crema de capsuni: 750 g capsuni, 100 g zahar, 150 g iaurt (crema), coaja rasa si zeama de la o lamaie, 9 foi de gelatina, 200 g frisca.
Pentru ornat: 500 g capsuni, 250 ml frisca, 1 zahar vanilat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se framanta din toate ingredientele un aluat faramicios, care se intinde pe fundul unei forme (unse) de tort (diametrul 26 cm) si se apasa usor cu degetele. Se coace 15 minute in cuptorul incins la 200 grade C.
Pentru aluatul de blat se amesteca bine ouale cu apa, pana ce se fac spuma, se adauga putin cate putin zaharul tos si zaharul vanilat, batand intruna pana ce se dizolva, dupa care se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si amidonul (zeamilul).
Se scoate forma din cuptor si se toarna aluatul pentru blat (peste cel fraged) si se niveleaza. Apoi se coace alte 13-15 minute la 200 grade C. Se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.
Se curata capsunile, se spala si se paseaza 400 g din ele. Restul se lasa deoparte. In piureul de capsuni se incorporeaza zaharul, iaurtul (crema), zeama si coaja rasa de lamaie si se amesteca bine. Apoi se adauga gelatina inmuiata, stoarsa si dizolvata si se pune la rece. Cand crema incepe sa se intareasca se introduce frisca, amestecand usor.
Se taie blatul in doua, se asaza iarasi o jumatate in forma de copt si se toarna peste ea crema de capsuni. Se acopera cu cealalta jumatate si se lasa doua ore la rece.
Jumatate din capsunile pentru garnisit se taie felii. Se amesteca cu frisca si se orneaza tortul. Se desface forma, se scoate tortul afara, se orneaza cu frisca spritata, felii de capsuni (pe margini) si capsuni intregi (pe toata suprafata).
1.802 vizualizări
626 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.