Tartă cu sparanghel - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Tartă cu sparanghel

Tartă cu sparanghel

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 200 g făină integrală, 3 ouă, 120 g unt, 350 g sparanghel alb, 100 ml lapte, 100 ml smântână, 20 g pătrunjel frunze, 4 roşii cherry, 50 g gorgonzola, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se amestecă făina cu un ou, sare şi 100 g unt moale, din care se face un aluat moale. Se înveleşte cu folie şi se lasă la frigider 30 min.

Se curăţă sparanghelul şi se dă la fiert în apă cu sare şi restul de unt 10 min. Se scurge.

Se unge o formă de tort cu unt şi se presară făină. Se întinde aluatul şi se aşează în formă, ridicând o margine de două degete. Se înţeapă cu furculiţa. Se acoperă cu hârtie de copt şi se aşează deasupra alune în coajă sau fasole. Se coace la cuptorul încălzit la 200 grade Celsius 15 min., pe raftul al doilea de jos.

Se taie sparanghelul în bucăţi de 5-7 cm. Se amestecă laptele cu smântâna, pătrunjelul tocat şi cu cele 2 ouă rămase. Se piurează cu mixerul. Se săreaza şi se piperează după gust.

Se înlătură hârtia de copt şi se dispune sparanghelul şi roşiile tăiate în jumătăţi. Se toarnă sosul şi se dă la cuptor încă 25 min.

Se sfărâmă brânza şi se repartizează pe tartă. Se mai dă la cuptor 10 min.

Este delicioasă şi rece.
4.105 vizualizări
756 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
12. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
13. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
20. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sparanghel cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Stea de sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sparanghel cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
30. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.