Tajina marocană cu gutui caramelizate - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Tajina marocană cu gutui caramelizate

Tajina marocană cu gutui caramelizate

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg gutui, 1,5 kg carne de miel (de preferinta)sau de vitel, 2 cepe rase sau taiate marunt, 200 g unt, 1 lingurita de piper, 1 dosa de sofran, 2 linguri de zahar, 5 linguri de miere, 1 lingurita de scortisoara pisata.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie carnea in cuburi de 150 g si se pun la calit intr-o cratita cu unt. Se adauga sare, piper, sofran si ceapa rasa. Se acopera cu apa si capac, se fierbe totul amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga zahari si scortisoara, iar atunci cand este bine fiarta se ia de pe os, si cratita se da de pe foc. Se pun gutuile intr-o alta cratita, dupa ce au fost curatate, taiate in patru si stropite cu zeama de lamaie pentru a evita inegrirea lor, cu semintele scoase. Se pune mierea si apa pana la jumatate, apoi se fierb la foc moale 20 minute, apoi se scot gutiule caramelizate si se continua fierberea lichidului care ramane pana se obtine un sos mai gros. Sosul se adauga in cratita cu carne in care s-au pus in prealabil si gutuile si se mai lasa la foc 10 minute pentru a fierbe impreuna.
Se serveste acompaniat de mici graunte de griu (in arabeste cuscus). Grauntele de cuscus se prepara foarte bine in aparat cu microunde, un pahar de graunte pentru un pahar de apa. Se amesteca la rece si se lasa grauntele sa se umfle dupa care se adauga bucati de unt cam 50g pentru un pahar din fiecare, stafide (voluntar) inmuiate in apa calda, sare si piper dupa care se dau la cuptor cu microunde cca 3 minute la putere maxima, sau 15-20 minute in cuptor normal.
7.651 vizualizări
1.075 tipăriri
6 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
2. Gutui cu zahăr ars (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Prăjitură cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
6. Gulaş cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
8. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
10. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
11. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Gutui coapte (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Fructe caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Banane caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Supă de gutui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
18. Cremă de gutui (Dulciuri > Creme)
19. Pistil de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
20. Rondele de mămăligă caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
21. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Tartă cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
24. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme)
25. Lichior de gutui (Băuturi > Lichioruri)
26. Compot de gutui (Conserve de fructe > Compoturi)
27. Pastă de gutui (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
29. Peltea de gutui (Conserve de fructe > Dulceaţă)
30. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.