Raţă sălbatică cu gutui - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu vânat » Raţă sălbatică cu gutui

Raţă sălbatică cu gutui

Ingrediente: Pentru 10 porţii: 2 kg carne de raţă, 2 kg gutui, 200 g zahar, 200 g unt, 100 g faina, 100 g pasta de tomate, 100 g hamsie, 200 ml ulei.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Prima parte este pregatirea, marinarea si înabusirea ratei. Dupa inabusire, carnea se scoate si se tine in alt vas, iar in grasimea ramasa se pune zaharul si caramelizeaza putin, dupa care se adauga faina desfacuta in apa rece, pasta de tomate diluata cu putina apa, amestecind compozitia pina da in fiert. Cind a dat in fiert se toarna peste carnea inabusita, cu adaos de apa calda pina la nivelul carnii si se lasa sa fiarba pina cind carnea este bine patrunsa. Intre timp se spala gutuile si se taie felii sau cuburi, care se asaza intr-o tava emailata, unsa cu unt, sub forma de strat. Cu restul de unt topit se stropesc gutuile pe deasupra sj se introduc in cuptorul incins pentru a se rumeni putin (5 - 6 minute). Cind sint rumenite se pun in vasul cu carne. Se potriveste de sare si de acru cu zeama de lamiie si se mai lasa sa fiarba pina cind a scazut lichidul si carnea este bine patrunsa, iar sosul s-a format mai legat, cu gust si aroma placuta. Rata se mai poate pregati asemanator cu struguri, cu portocale, etc.
4.686 vizualizări
554 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
9. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Somon la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Raţă friptă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Boboc de raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
20. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
21. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
23. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Gutui cu zahăr ars (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
27. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.