http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu vânat"

Raţă sălbatică cu gutui
Reţetă semi-vegetariană

Ingrediente: Pentru 10 porţii: 2 kg carne de raţă, 2 kg gutui, 200 g zahar, 200 g unt, 100 g faina, 100 g pasta de tomate, 100 g hamsie, 200 ml ulei.

Mod de preparare: Prima parte este pregatirea, marinarea si înabusirea ratei. Dupa inabusire, carnea se scoate si se tine in alt vas, iar in grasimea ramasa se pune zaharul si caramelizeaza putin, dupa care se adauga faina desfacuta in apa rece, pasta de tomate diluata cu putina apa, amestecind compozitia pina da in fiert. Cind a dat in fiert se toarna peste carnea inabusita, cu adaos de apa calda pina la nivelul carnii si se lasa sa fiarba pina cind carnea este bine patrunsa. Intre timp se spala gutuile si se taie felii sau cuburi, care se asaza intr-o tava emailata, unsa cu unt, sub forma de strat. Cu restul de unt topit se stropesc gutuile pe deasupra sj se introduc in cuptorul incins pentru a se rumeni putin (5 - 6 minute). Cind sint rumenite se pun in vasul cu carne. Se potriveste de sare si de acru cu zeama de lamiie si se mai lasa sa fiarba pina cind a scazut lichidul si carnea este bine patrunsa, iar sosul s-a format mai legat, cu gust si aroma placuta. Rata se mai poate pregati asemanator cu struguri, cu portocale, etc.