Pastă de gutui - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve de fructe » Dulceaţă » Pastă de gutui

Pastă de gutui

Ingrediente: Fructe fierte ramase de la peltea, pentru 1 kg fructe, cite 1 kg zahar, 1/2 lingurita cu scortisoara macinata, un plic cu zahar vanilat, coaja rasa de lamiie, zahar pudra.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Fructele fierte care au ramas de la peltea se trecprin strecuratoarea cu gauri mai mari (de macaroane; nu trebuie insistat prea mult, ca sa nu treaca si sinmburii si cojile).La 1 kg pasta se pun 1 kg zahar, 1/2 lingurita cu scortisoara macinata , un plic cu zahar vanilat si putina coaja rasa de lamiie.Pasta, fiind scursa bine de zeama, se fierbe cu zaharul intr-o cratita asezata de la inceput, pe o tigla, ca marmelada, la foc mic, amestecind mereu, pina cind devine consistenta (virtoasa) si cu aspect unsuros, semn ca a scazut apa (daca se trece cu linguraprin ea, ramine urma).In aceasta faza pasta este gata; se pune intr-o tava smaltuita, (unsa cu putin unt) intr-un strat cu grosimea de 2-3 cm, presind cu lingura ca sa nu ramina goluri.Se lasa 3-4 zile, ca sa se intareasca , apoi se taie sub diferite forme, ca bomboanele; patrate cu latura de 2-3 cm, triunghiuri sau romburi mici.Fiecare bucata se trece prin zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat; se asaza in cutii de carton sau in pungi de nailon, ca sa nu se usuce prea mult, cu hirtie de pergament intre rinduri.Se servesc ca bomboanele.Daca se tin mult timp, se usuca prea mult.
3.729 vizualizări
870 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
2. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Pastă de ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
8. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Gutui cu zahăr ars (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Prăjitură cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
17. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Gulaş cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
23. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Pastă de conopidă (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
28. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.