Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Salate » Salate de legume » Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri

Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ceapa alba sau rosie de apa, 80 g prune uscate (fara samburi), 150 g frunze de papadie (sau foi de andive), 1 legatura de ceapa verde, 4 rosii, 4 linguri de suc de portocale.
Pentru sos: 250 g iaurt (nedegresat), piper proaspat macinat, un varf de cutit de chimen, 1/2 legatura patrunjel verde, 2 linguri de alune prajite usor, fara grasime.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Se pun sa dea un clocot in apa sarata. Se scot intr-o strecuratoare, se baga repede sub un jet de apa, apoi se lasa sa se scurga.
Prunele se curata de samburi si se lasa in apa sa se umfle putin, apoi se clatesc si se taie fasii. Se pun intr-un vas si se toarna peste ele sucul de portocale (neacidulat).
Se spala frunzele de papadie si se lasa sa se scurga.
Se curata ceapa verde, se spala, se taie in ineluse subtiri.
Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie felii subtiri.
Sosul: se amesteca iaurtul cu sare, piper si chimenul prajit putin in tigaie (fara grasime). Se amesteca ceapa (bine scursa) cu prunele uscate (cu suc cu tot), frunzele de papadie taiate ca taieteii, rosiile, patrunjelul tocat, sare si piper.
Se toarna deasupra sosul de iaurt, peste care se presara alune pisate.
3.274 vizualizări
759 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
18. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
28. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.