Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Salate » Salate cu raci, melci, fructe de mare » Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă

Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 ouă de prepeliţă, bastonaşe de surimi, 250 g pui de caracatiţă, 200 g scoici, 200 g crevete decorticate, doi castraveţi verzi, o salată verde, 400 g conopidă, mărar, o lămâie, boabe de muştar, o frunză de dafin, sare, piper, ulei de măsline.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se pune apă la fiert într-o oală şi se introduc scoicile, crevetele şi puii de caracatiţă. Se adaugă o lingură de sare, o linguriţă de boabe de muştar şi frunza de dafin.
Se lasă la fiert 15-20 de minute la foc mediu, apoi se pun într-o strecurătoare. Conopida se spală, se rupe în bucheţele mai mici şi se fierbe într-o oală cu apă fierbinte cu un praf de sare. Se scoate din apă şi se lasă să se răcească.
Ouăle de prepeliţă se fierb, apoi se curăţă. Bastonaşele de surimi se opăresc timp de cinci minute în apă fierbinte, apoi se scurg şi se taie în bucăţele.
Salata verde se spală, se curăţă de cotoare şi se rupe fâşii. Castraveţii verzi se spală şi se taie în felii subţiri. Într-un vas mai mare se pun frunzele de salată, conopida, feliile de castraveţi şi bucăţile de surimi.
Se adaugă ouăle tăiate în jumătăţi, scoicile, caracatiţele şi crevetele. Se asezonează cu suc de lămâie şi ulei de măsline, se adaugă sarea şi piperul după gust.
Se serveşte rece, presărată cu mărar tocat.
4.465 vizualizări
699 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
16. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
29. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.