Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă parfumată cu măsline verzi |
Tartă parfumată cu măsline verzi
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 75 g masline verzi fara samburi, 6 oua foarte proaspete, 150 ml smantana groasa, 100 g suc de rosii mai concentrat, 20 g unt, sare, piper proaspat macinat. Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200 grade C si se introduce un vas cu apa fierbinte (pentru bain-marie). Apoi se unge bine cu unt forma de tarta. Se taie maslinele rondele. Se bat ouale (ca pentru omleta) - fara sare - si se incorporeaza maslinele, smantana, sucul de rosii si piperul proaspat macinat. Se varsa in forma, se baga la cuptor si se lasa sa se intareasca 15-20 de minute (pe baie de apa). Tarta trebuie sa fie pufoasa (nu tare), pentru ca maslinele devin crocante. Se serveste fierbinte sau calduta, ca aperitiv. Un sfat: folositi masline cat mai parfumate (cu piper, cimbru etc), iar daca sucul de rosii este prea lichid, adaugati o lingurita cu varf de miez de rosii.
3.621 vizualizări
Versiunea printabilă732 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tartă suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 2. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri) 3. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 4. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri) 5. Tartă cu portocale (Dulciuri > Prăjituri) 6. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Tartă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 8. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 11. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 12. Tartă cu mere (III) (Dulciuri > Prăjituri) 13. Tartă de varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte) 15. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 16. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri) 17. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri) 18. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri) 19. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri) 20. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 21. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte) 23. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri) 24. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume) 25. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri) 26. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză) 28. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 29. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte) |