Tartă parfumată cu măsline verzi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă parfumată cu măsline verzi

Tartă parfumată cu măsline verzi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 75 g masline verzi fara samburi, 6 oua foarte proaspete, 150 ml smantana groasa, 100 g suc de rosii mai concentrat, 20 g unt, sare, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200 grade C si se introduce un vas cu apa fierbinte (pentru bain-marie). Apoi se unge bine cu unt forma de tarta. Se taie maslinele rondele. Se bat ouale (ca pentru omleta) - fara sare - si se incorporeaza maslinele, smantana, sucul de rosii si piperul proaspat macinat. Se varsa in forma, se baga la cuptor si se lasa sa se intareasca 15-20 de minute (pe baie de apa). Tarta trebuie sa fie pufoasa (nu tare), pentru ca maslinele devin crocante. Se serveste fierbinte sau calduta, ca aperitiv.
Un sfat: folositi masline cat mai parfumate (cu piper, cimbru etc), iar daca sucul de rosii este prea lichid, adaugati o lingurita cu varf de miez de rosii.
3.621 vizualizări
732 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
3. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tartă cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Tartă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
11. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Tartă cu mere (III) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă de varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
25. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.