Sote de pui cu ardei - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Sote de pui cu ardei

Sote de pui cu ardei

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 pui, 1 ardei gras, 1 ceapa mare, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita zahar, 1 lingurita mustar picant, 2 linguri vermut, 2 linguri smantana, sare, piper.

Mod de preparare: Se taie puiul bucati. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie adanca de metal si se rumenesc bucatile de carne la foc iute. Se curata ceapa si se taie felii, se adauga la bucatile de pui si se rumeneste si ea. Se curata ardeiul de seminte si nervuri, si se taie patratele cam de 2 cm. Cand carnea si ceapa s-au rumenit, se adauga ardeiul, se presara zaharul, se sareaza si se pipereaza. Se acopera tigaia cu un capac si se pune la fiert circa 30 de minute, scuturand din cand in cand cratita. Se amesteca mustarul, vermutul si smantana, se toarna in cratita, se amesteca cu carnea, ceapa si ardeii si se mai lasa la fiert (foc mic) inca 5 minute.
Se serveste cald.
5.203 vizualizări
924 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pacheţele de pui cu mozzarella (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui umplut cu ghiveci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Sote de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
23. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
24. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ardei iuţi umpluţi cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.