Sos mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Sos mexican

Sos mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 1 morcov mic, 4 roşii, 1 ardei iute, 2 linguri ulei, 2 linguri apă, 1 linguriţă zahar, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt şi se pune la călit, mai întâi cu ulei până se topeşte, apoi se adaugă 2 linguri de apă. Se curăţă ardeiul gras de cotor şi seminţe, se taie rondele, se adaugă peste ceapă şi se lasă la foc mic.

Se curăţă morcovul, se rade şi se pune peste ceapă şi ardei, amestecându-se din când în când. Se curăţă roşiile de pieliţe şi seminţe, se zdrobesc şi se pun peste sos.

Se toacă ardeiul iute mărunt, cu tot cu seminţe, şi se pune peste sos. Se adaugă în sos zahărul, sarea şi piperul, se lasă să fiarbă 15 min.

Se ia sosul de pe foc, se dă prin sită şi se lasă să se răcească.
9.662 vizualizări
956 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
2. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
8. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sos roşu (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)
14. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
21. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
25. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
30. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.