Sos mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Sos mexican

Sos mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 1 morcov mic, 4 roşii, 1 ardei iute, 2 linguri ulei, 2 linguri apă, 1 linguriţă zahar, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt şi se pune la călit, mai întâi cu ulei până se topeşte, apoi se adaugă 2 linguri de apă. Se curăţă ardeiul gras de cotor şi seminţe, se taie rondele, se adaugă peste ceapă şi se lasă la foc mic.

Se curăţă morcovul, se rade şi se pune peste ceapă şi ardei, amestecându-se din când în când. Se curăţă roşiile de pieliţe şi seminţe, se zdrobesc şi se pun peste sos.

Se toacă ardeiul iute mărunt, cu tot cu seminţe, şi se pune peste sos. Se adaugă în sos zahărul, sarea şi piperul, se lasă să fiarbă 15 min.

Se ia sosul de pe foc, se dă prin sită şi se lasă să se răcească.
9.240 vizualizări
831 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos Rishta (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
2. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
6. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe)
13. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
16. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
17. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Păstrăvi în sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
24. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
26. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
28. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.