Sos mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Sos mexican

Sos mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 1 morcov mic, 4 roşii, 1 ardei iute, 2 linguri ulei, 2 linguri apă, 1 linguriţă zahar, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt şi se pune la călit, mai întâi cu ulei până se topeşte, apoi se adaugă 2 linguri de apă. Se curăţă ardeiul gras de cotor şi seminţe, se taie rondele, se adaugă peste ceapă şi se lasă la foc mic.

Se curăţă morcovul, se rade şi se pune peste ceapă şi ardei, amestecându-se din când în când. Se curăţă roşiile de pieliţe şi seminţe, se zdrobesc şi se pun peste sos.

Se toacă ardeiul iute mărunt, cu tot cu seminţe, şi se pune peste sos. Se adaugă în sos zahărul, sarea şi piperul, se lasă să fiarbă 15 min.

Se ia sosul de pe foc, se dă prin sită şi se lasă să se răcească.
9.589 vizualizări
944 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
3. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
6. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
10. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
14. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
20. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
23. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
27. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
29. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
30. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.