Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb

Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb

Ingrediente: Cocteil: 3-4 morcovi, o telina marisoara, 2-3 cartofi, 2 ardei grasi, 5 linguri cu mazare, putin ulei, sare.
Pentru sosul alb: 150 gr faina alba, marar tocat (uscat sau verde), vegeta, ulei.
Pentru ciupercile la cuptor: 1 kg ciuperci, piper, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Cele trei componente ale retetei se prepara in urmatoarea ordine: 1. Sosul alb: faina se amesteca cu apa astfel incit sa aiba consistenta unei smintini ceva mai subtire. Se fierbe amestecul pina se ingroasa, dar nu prea tare. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se procedeaza ca la maioneza: se adauga ulei putin cite putin, amestecind continuu. Sosul trebuie sa aiba consistenta unei maioneze obisnuite. Daca se taie, se reface cu apa rece sau putina sare. La urma, se adauga mararul si vegeta, dupa gust. Se lasa la rece. 2. Ciupercile la cuptor: dupa ce se curata si se spala, ciupercile se asaza intr-o tava unsa cu ulei sau margarina vegetala. Se pot taia daca sint mari. Tava se lasa in cuptorul preincalzit cca. 20 min, la foc potrivit. 3. Cocteilul de legume: morcovii, telina si cartofii se fierb, apoi se taie ca pentru salata boef. Se amesteca cu mazarea si ardeii cruzi, taiati fisii. Se adauga amestecului foarte putin ulei, pentru o mai buna omogenizare, apoi se sareaza. Mod de servire Acest cocteil se aranjeaza pe fiecare farfurie. Peste ciuperci se adauga cite 1-2 linguri de sos alb, linga care se servesc legumele. Este o mincare ce se poate servi la prinz sau seara. De asemenea, avind un aspect apetisant, se poate servi si musafirilor in perioada postului.
3.235 vizualizări
760 tipăriri
13 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
12. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
15. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
17. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
20. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
22. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.