Praz sau tulpini de ţelină cu sos - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Praz sau tulpini de ţelină cu sos

Praz sau tulpini de ţelină cu sos

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 fire de praz sau 3 legaturi de tulpini de telina (se vand ca atare in comert), o lingura de unt, 2 cani de apa fiarta cu concentrat de pasare, 2 lingurite de coaja rasa de lamaie, 1/4 cana de suc de lamaie, 1/4 cana smantana, 2 galbenusuri, 1 lingura de amidon, 1/4 cana patrunjel verde tocat, piper, sare, un praf de nucsoara rasa.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se unge o forma rezistenta la foc (vas de Jena), cu o capacitate de un litru si jumatate, cu unt topit sau untdelemn. Se incinge cuptorul. Se curata prazul de mustati si de cozile verzi (telina se foloseste ca atare), se spala si se taie in bucati de circa 5 cm. Se incinge untul intr-o tigaie mare. Se pune prazul (telina), se lasa sa se prajeasca putin, intorcandu-l cu furculita, apoi se acopera cu capac si se lasa 2 minute sa se inmoaie.
Se amesteca apa fiarta cu concentrat de pui cu sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa si se toarna in tigaie peste legume. Se lasa la foc mic sa fiarba 10 minute. Se scoate prazul (sau telina) afara cu o lingura de spumuit si se pune in vasul de Jena, pregatit dinainte. 1/4 de cana din lichidul in care au fiert legumele se pastreaza.
Se amesteca smantana cu galbenusurile de ou si zeamilul (amidon). Se adauga zeama pastrata in care a fiert prazul. Se pune pe foc si se lasa putin sa se ingroase. Se adauga patrunjelul tocat, piperul, sarea si praful de nucsoara. Se toarna sosul peste prazul din vas si se da la cuptor 15 minute.
1.759 vizualizări
601 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
29. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.