Şarlotă de viţel cu vinete prăjite - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Şarlotă de viţel cu vinete prăjite

Şarlotă de viţel cu vinete prăjite

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 bucata frumoasa de pulpa de vitel (sau fara os), 6 vinete potrivite, 250 g rosii coapte, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 2 crengute de cimbru, 1/2 lingurita chimen pisat, 6 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati carnea cubulete de 1 cm. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Opariti rosiile, indepartati pielita si semintele si taiati-le bucatele. Incingeti 3 linguri de ulei intr-o cratita si prajiti cubuletele de carne circa 4-5 minute, la foc iute. Scoateti-le din cratita si puneti in locul lor ceapa si usturoiul. Dupa ce s-au prajit, puneti carnea inapoi, adaugati chimenul, cimbrul, rosiile, sarea si piperul, acoperiti cratita (pe jumatate) cu un capac si lasati-le sa fiarba 30 de minute la foc potrivit. Taiati vinetele (pe lung) in felii groase de 1/2 cm, ungeti fiecare felie cu ulei si lasati-le sa se prajeasca la cuptor - sub grill - circa 2 minute pe fiecare parte. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu diametrul de 20 cm si asezati pe fundul si peretii ei feliile de vanata, in forma de evantai. Turnati in forma compozitia din cratita, acoperiti-o cu feliile de vanata ramase si dati-o 30 de minute la cuptor. Lasati sarlota sa se raceasca putin, rasturnati-o pe un platou si serviti-o calduta sau rece (dar nu ca de la frigider), cu putin sos de rosii.
4.012 vizualizări
863 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
2. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Vinete marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate)
10. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Vinete orientale (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
19. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
21. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Cap de viţel cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
27. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
30. Sote de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.