Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Şarlotă de viţel cu vinete prăjite |
Şarlotă de viţel cu vinete prăjite
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 1 bucata frumoasa de pulpa de vitel (sau fara os), 6 vinete potrivite, 250 g rosii coapte, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 2 crengute de cimbru, 1/2 lingurita chimen pisat, 6 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Taiati carnea cubulete de 1 cm. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Opariti rosiile, indepartati pielita si semintele si taiati-le bucatele. Incingeti 3 linguri de ulei intr-o cratita si prajiti cubuletele de carne circa 4-5 minute, la foc iute. Scoateti-le din cratita si puneti in locul lor ceapa si usturoiul. Dupa ce s-au prajit, puneti carnea inapoi, adaugati chimenul, cimbrul, rosiile, sarea si piperul, acoperiti cratita (pe jumatate) cu un capac si lasati-le sa fiarba 30 de minute la foc potrivit. Taiati vinetele (pe lung) in felii groase de 1/2 cm, ungeti fiecare felie cu ulei si lasati-le sa se prajeasca la cuptor - sub grill - circa 2 minute pe fiecare parte. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu diametrul de 20 cm si asezati pe fundul si peretii ei feliile de vanata, in forma de evantai. Turnati in forma compozitia din cratita, acoperiti-o cu feliile de vanata ramase si dati-o 30 de minute la cuptor. Lasati sarlota sa se raceasca putin, rasturnati-o pe un platou si serviti-o calduta sau rece (dar nu ca de la frigider), cu putin sos de rosii.
3.561 vizualizări
Versiunea printabilă732 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 3. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Găluşte de orez prăjite (Dulciuri > Prăjituri) 6. Salată de vinete (Salate > Salate de legume) 7. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Pulpă de viţel friptă (Mâncăruri > Fripturi) 9. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 11. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 12. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi) 13. Broccoli cu alune prăjite (Salate > Salate de legume) 14. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi) 15. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 17. Inimă de viţel umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 18. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Pilaf de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 25. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Pulpă de viţel la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 27. Şniţel de viţel (Mâncăruri > Fripturi) 28. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume) 29. Corăbioare de vinete cu brînzeturi (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |