Şarlotă de viţel cu vinete prăjite - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Şarlotă de viţel cu vinete prăjite

Şarlotă de viţel cu vinete prăjite

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 bucata frumoasa de pulpa de vitel (sau fara os), 6 vinete potrivite, 250 g rosii coapte, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 2 crengute de cimbru, 1/2 lingurita chimen pisat, 6 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati carnea cubulete de 1 cm. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Opariti rosiile, indepartati pielita si semintele si taiati-le bucatele. Incingeti 3 linguri de ulei intr-o cratita si prajiti cubuletele de carne circa 4-5 minute, la foc iute. Scoateti-le din cratita si puneti in locul lor ceapa si usturoiul. Dupa ce s-au prajit, puneti carnea inapoi, adaugati chimenul, cimbrul, rosiile, sarea si piperul, acoperiti cratita (pe jumatate) cu un capac si lasati-le sa fiarba 30 de minute la foc potrivit. Taiati vinetele (pe lung) in felii groase de 1/2 cm, ungeti fiecare felie cu ulei si lasati-le sa se prajeasca la cuptor - sub grill - circa 2 minute pe fiecare parte. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu diametrul de 20 cm si asezati pe fundul si peretii ei feliile de vanata, in forma de evantai. Turnati in forma compozitia din cratita, acoperiti-o cu feliile de vanata ramase si dati-o 30 de minute la cuptor. Lasati sarlota sa se raceasca putin, rasturnati-o pe un platou si serviti-o calduta sau rece (dar nu ca de la frigider), cu putin sos de rosii.
3.834 vizualizări
806 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
5. Sufleu de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
11. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pulpă de viţel friptă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Inimă de viţel umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
22. Rulade de viţel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
23. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă de viţel cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.