Şarlotă de viţel cu vinete prăjite - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Şarlotă de viţel cu vinete prăjite

Şarlotă de viţel cu vinete prăjite

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 bucata frumoasa de pulpa de vitel (sau fara os), 6 vinete potrivite, 250 g rosii coapte, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 2 crengute de cimbru, 1/2 lingurita chimen pisat, 6 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati carnea cubulete de 1 cm. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Opariti rosiile, indepartati pielita si semintele si taiati-le bucatele. Incingeti 3 linguri de ulei intr-o cratita si prajiti cubuletele de carne circa 4-5 minute, la foc iute. Scoateti-le din cratita si puneti in locul lor ceapa si usturoiul. Dupa ce s-au prajit, puneti carnea inapoi, adaugati chimenul, cimbrul, rosiile, sarea si piperul, acoperiti cratita (pe jumatate) cu un capac si lasati-le sa fiarba 30 de minute la foc potrivit. Taiati vinetele (pe lung) in felii groase de 1/2 cm, ungeti fiecare felie cu ulei si lasati-le sa se prajeasca la cuptor - sub grill - circa 2 minute pe fiecare parte. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu diametrul de 20 cm si asezati pe fundul si peretii ei feliile de vanata, in forma de evantai. Turnati in forma compozitia din cratita, acoperiti-o cu feliile de vanata ramase si dati-o 30 de minute la cuptor. Lasati sarlota sa se raceasca putin, rasturnati-o pe un platou si serviti-o calduta sau rece (dar nu ca de la frigider), cu putin sos de rosii.
3.955 vizualizări
840 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
3. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
10. Papricaş de viţel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
13. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
14. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
15. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Fructe prăjite (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
19. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
22. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Şniţel de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
24. Şniţel vienez de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
25. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
29. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.