Sufleu de vinete - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Sufleu de vinete

Sufleu de vinete

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 vinete (700 g), sare, 3 cepe, 2 căţei de usturoi, 175 ml ulei, 300 g roşii, 250 g brânză mozzarella (sau telemea), 4 cartofi (400 g), 1/2 legătură pătrunjel, piper, 4 linguri parmezan ras.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Vinetele se spală şi se taie în felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se presară cu sare şi se lasă să stea 10 minute. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se toacă fin şi se călesc într-o linguriţă de ulei încins. Se scot şi se pun într-un vas. Roşiile spălate şi mozzarella se taie în felii rotunde. Cartofii se curăţă şi se taie tot în felii rotunde. Feliile de vinete se clătesc, se zvântă şi se prăjesc în restul de ulei încins, pe ambele părţi. Se pun să se scurgă pe o hârtie absorbantă. Se unge un vas de Jena cu ulei, se aşază feliile de cartofi, se acoperă cu jumătate din ceapă şi usturoi, se presară cu sare, piper, pătrunjel tocat şi 1 lingură de parmezan. Se adaugă jumătate din feliile de mozzarella, deasupra felii de vinete şi de roşii. Se presară restul de ceapă şi usturoi, de pătrunjel, sare, piper şi 1 lingură de parmezan. Se acoperă cu restul de brânză, deasupra se pun vinetele şi roşiile rămase. Se presară cu restul de parmezan, se toarnă puţin ulei şi se coace sufleul în cuptorul încins cca 40 de minute. Se lasă 10 minute înainte de a-l tăia.
6.642 vizualizări
842 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Sufleu de creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
7. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
8. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
9. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
10. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
11. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
12. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
13. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
15. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
17. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sufleu de broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
20. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
22. Vinete cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Vinete a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
29. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sufleu de mămăliguţă (Mâncăruri > Preparate din mălai)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.