Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Sufleu de vinete
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 vinete (700 g), sare, 3 cepe, 2 căței de usturoi, 175 ml ulei, 300 g roșii, 250 g brânză mozzarella (sau telemea), 4 cartofi (400 g), 1/2 legătură pătrunjel, piper, 4 linguri parmezan ras.

Mod de preparare: Vinetele se spală și se taie în felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se presară cu sare și se lasă să stea 10 minute. Ceapa și usturoiul se curăță, se toacă fin și se călesc într-o linguriță de ulei încins. Se scot și se pun într-un vas. Roșiile spălate și mozzarella se taie în felii rotunde. Cartofii se curăță și se taie tot în felii rotunde. Feliile de vinete se clătesc, se zvântă și se prăjesc în restul de ulei încins, pe ambele părți. Se pun să se scurgă pe o hârtie absorbantă. Se unge un vas de Jena cu ulei, se așază feliile de cartofi, se acoperă cu jumătate din ceapă și usturoi, se presară cu sare, piper, pătrunjel tocat și 1 lingură de parmezan. Se adaugă jumătate din feliile de mozzarella, deasupra felii de vinete și de roșii. Se presară restul de ceapă și usturoi, de pătrunjel, sare, piper și 1 lingură de parmezan. Se acoperă cu restul de brânză, deasupra se pun vinetele și roșiile rămase. Se presară cu restul de parmezan, se toarnă puțin ulei și se coace sufleul în cuptorul încins cca 40 de minute. Se lasă 10 minute înainte de a-l tăia.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.