Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir

Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 varză chinezească (creaţă), 2 gulii de dimensiuni potrivite, 6 fire ceapă verde tăiate fîşii, 4 roşii pitice, 125 g fasole verde păstăi, 125 g muguri de fasole, 2 linguri coriandru proaspăt tocat mărunt.

Pentru sos: 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 4 linguri sos de soia, o bucată de ghimbir de circa 2,5 cm curăţată de coajă şi dată prin răzătoarea mică, zeama şi coaja rasă de la o lămâie, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Spălaţi varza şi tocaţi-o cât mai fin cu putinţă. Aşezaţi-o pe un platou. Curăţaţi guliile de coajă şi tăiaţi-le în felii subţiri. Tăiaţi ceapa verde în bucăţi de 2,5 cm lungime pe care le veţi tăia, la rândul lor, în fâşii. Tăiaţi fiecare roşie în şase felii.

Fierbeţi fasolea 2-3 minute în apă clocotită, într-un vas acoperit. Tăiaţi păstăiie în jumătate, pe diagonală.

Puneţi toate legumele peste varza tocată, presăraţi coriandrul tocat.

Pentru a prepara sosul, amestecaţi toate ingredientele până la obţinerea unei compoziţii omogene din care veţi turna puţin peste salata din platou, iar restul îl veţi servi, împreună cu felii de pâine cu coaja groasă, alături de salată.

Se potriveşte cu suc dulce-acrişor de lămâie.
7.098 vizualizări
987 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
2. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
6. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
7. Salată de mazăre (Salate > Salate de legume)
8. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
10. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
13. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci)
16. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
18. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
22. Colţunaşi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
24. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Pârjoale de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
27. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
28. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
30. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.