Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir

Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 varză chinezească (creaţă), 2 gulii de dimensiuni potrivite, 6 fire ceapă verde tăiate fîşii, 4 roşii pitice, 125 g fasole verde păstăi, 125 g muguri de fasole, 2 linguri coriandru proaspăt tocat mărunt.

Pentru sos: 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 4 linguri sos de soia, o bucată de ghimbir de circa 2,5 cm curăţată de coajă şi dată prin răzătoarea mică, zeama şi coaja rasă de la o lămâie, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Spălaţi varza şi tocaţi-o cât mai fin cu putinţă. Aşezaţi-o pe un platou. Curăţaţi guliile de coajă şi tăiaţi-le în felii subţiri. Tăiaţi ceapa verde în bucăţi de 2,5 cm lungime pe care le veţi tăia, la rândul lor, în fâşii. Tăiaţi fiecare roşie în şase felii.

Fierbeţi fasolea 2-3 minute în apă clocotită, într-un vas acoperit. Tăiaţi păstăiie în jumătate, pe diagonală.

Puneţi toate legumele peste varza tocată, presăraţi coriandrul tocat.

Pentru a prepara sosul, amestecaţi toate ingredientele până la obţinerea unei compoziţii omogene din care veţi turna puţin peste salata din platou, iar restul îl veţi servi, împreună cu felii de pâine cu coaja groasă, alături de salată.

Se potriveşte cu suc dulce-acrişor de lămâie.
6.801 vizualizări
883 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
3. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
5. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
6. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
8. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
15. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
19. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.