Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir

Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 varză chinezească (creaţă), 2 gulii de dimensiuni potrivite, 6 fire ceapă verde tăiate fîşii, 4 roşii pitice, 125 g fasole verde păstăi, 125 g muguri de fasole, 2 linguri coriandru proaspăt tocat mărunt.

Pentru sos: 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 4 linguri sos de soia, o bucată de ghimbir de circa 2,5 cm curăţată de coajă şi dată prin răzătoarea mică, zeama şi coaja rasă de la o lămâie, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Spălaţi varza şi tocaţi-o cât mai fin cu putinţă. Aşezaţi-o pe un platou. Curăţaţi guliile de coajă şi tăiaţi-le în felii subţiri. Tăiaţi ceapa verde în bucăţi de 2,5 cm lungime pe care le veţi tăia, la rândul lor, în fâşii. Tăiaţi fiecare roşie în şase felii.

Fierbeţi fasolea 2-3 minute în apă clocotită, într-un vas acoperit. Tăiaţi păstăiie în jumătate, pe diagonală.

Puneţi toate legumele peste varza tocată, presăraţi coriandrul tocat.

Pentru a prepara sosul, amestecaţi toate ingredientele până la obţinerea unei compoziţii omogene din care veţi turna puţin peste salata din platou, iar restul îl veţi servi, împreună cu felii de pâine cu coaja groasă, alături de salată.

Se potriveşte cu suc dulce-acrişor de lămâie.
7.097 vizualizări
987 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
3. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
4. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
6. Saramură de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Chicken satay (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
15. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
17. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
20. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
21. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
30. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.