Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir

Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 varză chinezească (creaţă), 2 gulii de dimensiuni potrivite, 6 fire ceapă verde tăiate fîşii, 4 roşii pitice, 125 g fasole verde păstăi, 125 g muguri de fasole, 2 linguri coriandru proaspăt tocat mărunt.

Pentru sos: 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 4 linguri sos de soia, o bucată de ghimbir de circa 2,5 cm curăţată de coajă şi dată prin răzătoarea mică, zeama şi coaja rasă de la o lămâie, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Spălaţi varza şi tocaţi-o cât mai fin cu putinţă. Aşezaţi-o pe un platou. Curăţaţi guliile de coajă şi tăiaţi-le în felii subţiri. Tăiaţi ceapa verde în bucăţi de 2,5 cm lungime pe care le veţi tăia, la rândul lor, în fâşii. Tăiaţi fiecare roşie în şase felii.

Fierbeţi fasolea 2-3 minute în apă clocotită, într-un vas acoperit. Tăiaţi păstăiie în jumătate, pe diagonală.

Puneţi toate legumele peste varza tocată, presăraţi coriandrul tocat.

Pentru a prepara sosul, amestecaţi toate ingredientele până la obţinerea unei compoziţii omogene din care veţi turna puţin peste salata din platou, iar restul îl veţi servi, împreună cu felii de pâine cu coaja groasă, alături de salată.

Se potriveşte cu suc dulce-acrişor de lămâie.
7.238 vizualizări
1.055 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
2. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
3. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
12. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele)
18. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
21. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
22. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
24. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
29. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.