ColţunaşI cu carne (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » ColţunaşI cu carne (II)

ColţunaşI cu carne (II)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Coca: 400 g făină, 1 ou.
Umplutura: 300 g carne macră, 1-2 cepe, 60 g untură, sare, piper, 100 g unt.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Coca trebuie să fie puţin mai moale decât cea pentru tăiţei. Aceasta se întinde pe o planşetă presărată cu făină, sub forma unei foi de circa 0,2 cm grosime din care se taie pătrate cu latura de 5-6 cm sau se decupează discuri cu gura unui pahar sau cu o formă specială. În mijlocul fiecărui pătrat se pune câte o linguriţă de umplutură, după care se îndoaie două colţuri opuse, obţinându-se triunghiuri, ale căror margini se strâng cu degetele şi se lipesc bine. Trebuie să se lucreze repede, altfel coca se usucă şi nu se mai pot lipi bine marginile.
Colţunaşii gata pregătiţi se pun la fiert într-un vas cu multă apă clocotită şi cu puţină sare. După primul clocot, se amestecă imediat uşor cu o lingură de lemn ca să nu se lipească colţunaşii de fundul vasului sau între ei.
Apoi se acoperă vasul şi se fierb 10-15 minute după care se ia de pe foc, se scot cu o strecurătoare, se trec sub un jet de apă rece şi se scurg bine de apă.
Se stropesc cu unt şi se introduc pentru câteva minute în cuptor. Se servesc fierbinţi
2.717 vizualizări
750 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
29. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.