http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

ColţunaşI cu carne (II)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Coca: 400 g făină, 1 ou.
Umplutura: 300 g carne macră, 1-2 cepe, 60 g untură, sare, piper, 100 g unt.

Mod de preparare: Coca trebuie să fie puţin mai moale decât cea pentru tăiţei. Aceasta se întinde pe o planşetă presărată cu făină, sub forma unei foi de circa 0,2 cm grosime din care se taie pătrate cu latura de 5-6 cm sau se decupează discuri cu gura unui pahar sau cu o formă specială. În mijlocul fiecărui pătrat se pune câte o linguriţă de umplutură, după care se îndoaie două colţuri opuse, obţinându-se triunghiuri, ale căror margini se strâng cu degetele şi se lipesc bine. Trebuie să se lucreze repede, altfel coca se usucă şi nu se mai pot lipi bine marginile.
Colţunaşii gata pregătiţi se pun la fiert într-un vas cu multă apă clocotită şi cu puţină sare. După primul clocot, se amestecă imediat uşor cu o lingură de lemn ca să nu se lipească colţunaşii de fundul vasului sau între ei.
Apoi se acoperă vasul şi se fierb 10-15 minute după care se ia de pe foc, se scot cu o strecurătoare, se trec sub un jet de apă rece şi se scurg bine de apă.
Se stropesc cu unt şi se introduc pentru câteva minute în cuptor. Se servesc fierbinţi