Prăjitură cu curmale şi nuci - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Prăjitură cu curmale şi nuci

Prăjitură cu curmale şi nuci

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 125 g faina, 125 g gris, 125 g unt, 100 g zahar pudra, 2 lingurite praf de copt, un baton de vanilie.
Garnitura: 250 g curmale, 60 g samburi de nuca, 2 linguri miere lichida, o lingura zeama de lamaie, 20 g unt, o lingurita zahar tos, cativa biscuiti zdrobiti marunt.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se despica batonul de vanilie pe lung si se scoate miezul. Intr-un castron, se amesteca faina, praful de copt, grisul, zaharul pudra si vanilia, se toarna deasupra untul topit si se amesteca pana ce se obtine un aluat faramicios. Curmalele se curata de samburi si se taie bucatele. Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se unge o forma (daca se poate cu pereti detasabili) si se presara pe fundul ei biscuitii sfaramati (ca o pudra).
Se pun curmalele in 150 ml de apa clocotita si se fierb circa 5 minute, dupa care se adauga mierea, zeama de lamaie, zaharul tos si nucile. Se amesteca bine si se iau de pe foc. Se toarna jumatate din aluat pe fundul tavii, se intinde pe toata suprafata si se apasa cu varful degetelor. Deasupra, se pune un strat uniform de curmale, iar peste ele se presara restul de aluat, sfaramat intre palme. Se baga prajitura la cuptor, se lasa 45 de minute sa se rumeneasca bine si se serveste rece.
3.044 vizualizări
680 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.