Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.626 vizualizări
906 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Platou oriental (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
5. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Plachie de peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Peşte prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
14. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe)
16. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
17. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
18. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)
24. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
26. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)
27. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.