Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.293 vizualizări
842 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
3. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
4. Prăjitură în patru părţi (Dulciuri > Prăjituri)
5. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
6. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
7. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
9. Prăjitură cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
10. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Plachie de crap în vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
13. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
16. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
20. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
22. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.