Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.590 vizualizări
901 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
3. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Cubuleţe de peşte prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)
9. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
14. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
15. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
17. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
18. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
23. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Prăjitură cu prune şi răzătură (Dulciuri > Prăjituri)
29. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.