Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.671 vizualizări
912 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
3. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
5. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
6. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Peşte cu orez prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
13. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
15. Platou oriental (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
21. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe)
22. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
25. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
30. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.