Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.331 vizualizări
849 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe)
2. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ficat prăjit tăvălit prin făină (Mâncăruri > Fripturi)
6. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
7. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
8. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
11. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Prăjitură suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
13. Creier prăjit (Mâncăruri > Fripturi)
14. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Sos Best (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
23. Prăjitură cu cacao (Dulciuri > Prăjituri)
24. Prăjitură cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
25. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
27. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Cremă de mazăre cu slănină prăjită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Peşte alb prăjit cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.