Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.672 vizualizări
912 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
3. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Prăjitură austriacă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
7. Prăjitură cu cacao (Dulciuri > Prăjituri)
8. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Plăcintă americană cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
10. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
12. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
17. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
23. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
28. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
29. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.