Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
2.549 vizualizări
328 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
7. Prăjitură suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
9. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Prăjitură cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Prăjitură în patru părţi (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Prăjitură cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
18. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
19. Prăjitură Rudy (Dulciuri > Prăjituri)
20. Cubuleţe de peşte prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Prăjitura preferată (Dulciuri > Prăjituri)
25. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
29. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Anghinare prăjită (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.