Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.647 vizualizări
910 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Prăjitura preferată (Dulciuri > Prăjituri)
3. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
5. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
8. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri)
9. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Prăjitură cu marţipan (Dulciuri > Prăjituri)
13. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Cherry Wine (Băuturi > Lichioruri)
16. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
19. Prăjitură cu pere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
24. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
27. Crap prăjit cu zeamă de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
29. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.