Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
4.645 vizualizări
740 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Ficat prăjit (Mâncăruri > Fripturi)
4. Prăjitură americană cu alune (Dulciuri > Prăjituri)
5. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Prăjitură cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
11. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
13. Conopidă prăjită cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
15. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
17. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
19. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
21. Dovlecei prăjiţi (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
23. Ficat de gâscă prăjit (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
26. Prăjitură de griş cu coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
28. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.