Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.642 vizualizări
910 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate)
2. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
3. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
4. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
9. Prăjitură cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
10. Plăcintele bunicii (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)
12. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Peşte prăjit în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
25. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
26. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
29. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.