Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.478 vizualizări
884 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
9. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)
12. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
18. Prăjitură fragedă cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
19. Sos Rishta (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
20. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
22. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
23. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
28. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
29. Plachie de crap cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.