Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.661 vizualizări
911 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)
4. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
5. Sos caramel (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)
7. Prăjitură cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
8. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Plăcinte poale-n brîu (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
11. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
15. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
17. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Prăjitura preferată (Dulciuri > Prăjituri)
22. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ficat prăjit cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
28. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Creier prăjit (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.