Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.638 vizualizări
910 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
7. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Plăcintă cu fasole verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Ficat prăjit cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Păstrăv cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
21. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
23. Plăcinte poale-n brîu (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
26. Crap prăjit cu zeamă de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
30. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.