Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
3.930 vizualizări
564 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
2. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
4. Iepure cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
8. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
9. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Plăcintele bunicii (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Păstăi prăjite (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Prăjitură cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
15. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
18. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
22. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
23. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Peşte prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos Rishta (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
26. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
30. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.