Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
4.752 vizualizări
761 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă americană cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
2. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
3. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
4. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)
13. Plăcintă a la Follas (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
16. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
20. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
27. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
30. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.