Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.655 vizualizări
910 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
3. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Prăjitură Rudy (Dulciuri > Prăjituri)
10. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
11. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
15. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Prăjitură cu smochine (Dulciuri > Prăjituri)
19. Conopidă prăjită cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
21. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Prăjitură cu cacao (Dulciuri > Prăjituri)
24. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
28. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri)
30. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.