Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.665 vizualizări
911 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
2. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
5. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)
13. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Platou cu aperitive (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
17. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
23. Cârnaţi prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
26. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
27. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
28. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.