Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
2.449 vizualizări
310 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conopidă prăjită cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
9. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
13. Peşte alb prăjit cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
16. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
17. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
29. Prăjitura preferată (Dulciuri > Prăjituri)
30. Peşte prăjit în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.