Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
4.202 vizualizări
639 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Prăjitură cu smochine (Dulciuri > Prăjituri)
5. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
8. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Plătică la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Prăjitură moale cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
15. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
22. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
23. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)
24. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură Rudy (Dulciuri > Prăjituri)
26. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
29. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Păstrăvi prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.