Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.
5.633 vizualizări
909 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Păstăi prăjite (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri)
7. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos maioneză dietetică (Sosuri > Sosuri albe)
10. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
11. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)
12. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
13. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
17. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
19. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
23. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
26. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.