Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pla Priaw Wan (Pește prăjit cu sos dulce-acrișor)
Rețetă tradițională din Thailanda
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 500 de grame de file de pește (fără oase), tăiat în bucăți mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceașcă de ulei, 2 cepe, 2 roșii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oțet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăți de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peștele la marinat în sos de soia și se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peștele se dă prin făină, de preferință făină de soia, se prăjește într-un wok. Se scurge de ulei și se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peștele din wok, se curăță wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins și se adaugă ceapa, roșiile și ananasul. Amestecați la foc redus. Amestecați și puneți ketchup, sos de chili dulce, oțet, zahăr, soia și apă. Se adaugă porumbul și se amestecă (În loc de porumb se pot folosi și muguri de soia). Adăugați puțină apă pentru subțierea sosului. Apoi se adaugă peștele și ceapa verde. Amestecați aproximativ un minut, după care închideți focul.

Se pune în farfurie și se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferință jasmine.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.