Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt

Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 fileuri de peşte, 300 g paste orzo, 1 lămâie, 150 g unt, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 250 ml vin alb demisec, 50 g seminţe de susan, 1 ardei iute mic, 200 g roşii cherry, sare, piper, busuioc, 2 frunze de dafin, 50 ml ulei de măsline.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pastele orzo se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-o strecurătoare.

Fileurile de peşte se spală, se aşează într-o tavă unsă cu ulei, împreună cu trei felii de lămâie, un pahar de apă, frunzele de dafin, usturoiul feliat, seminţele de susan, sarea şi piperul.

Se introduce tava în cuptor şi se ţine circa 20-30 de minute la foc mediu.

Untul se pune la topit într-o crăticioară. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte timp de cinci minute, până când devine moale.
Se adaugă vinul alb, sarea, piperul şi sucul de la lămâia rămasă. Se fierbe până când sosul scade la jumătate, se opreşte focul şi se adaugă busuioc proaspăt tocat sau uscat.

Se scot fileurile din tavă şi se servesc alături de pastele orzo şi sosul de unt.

Se pot servi şi cu o salată din roşii cherry cu usturoi tocat mărunt şi busuioc.
2.354 vizualizări
372 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
8. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
11. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
16. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
20. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
30. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.