http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor)
Reţetă tradiţională din Thailanda
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm, 2 linguri de sos de soia, 3-4 linguri de făină, 1 ceaşcă de ulei, 2 cepe, 2 roşii, 1 cutie de compot de ananas, 3 linguri de ketchup, 1 lingură de sos de chili dulce, 1 lingură de oţet, 1 lingură de zahăr, 1/2 cană de apă, câteva bucăţi de porumb (“baby corn”), 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel.

Mod de preparare: Se pune peştele la marinat în sos de soia şi se lasă timp de 15 minute.

După ce se marinează, peştele se dă prin făină, de preferinţă făină de soia, se prăjeşte într-un wok. Se scurge de ulei şi se pune într-o farfurie.

Se aruncă uleiul în care s-a prăjit peştele din wok, se curăţă wok-ul, se pun trei linguri de ulei la încins şi se adaugă ceapa, roşiile şi ananasul. Amestecaţi la foc redus. Amestecaţi şi puneţi ketchup, sos de chili dulce, oţet, zahăr, soia şi apă. Se adaugă porumbul şi se amestecă (În loc de porumb se pot folosi şi muguri de soia). Adăugaţi puţină apă pentru subţierea sosului. Apoi se adaugă peştele şi ceapa verde. Amestecaţi aproximativ un minut, după care închideţi focul.

Se pune în farfurie şi se ornează cu câteva fire de pătrunjel. Se mănâncă fierbinte cu orez, de preferinţă jasmine.