Lebărvurşti (Leberwurst) (III) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (III)

Lebărvurşti (Leberwurst) (III)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 3 kg ficat de porc, 1,5 kg carne de porc, 1 kg sorici, 2 kg slanină cruda, 500 g ceapă, 10 g piper, 3 oua, circa 10 m intestin gros, 30 g sare, (facultativ) nucusoare rase.

Mod de preparare: Ficatul se curata de vene si se spala. Se topeste o cantitate de circa 200 g slanina. Soriciul se trece prin flacara si se spala. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in untura cu putina apa. Ficatul, carnea, slanina si soriciul se fierb, se lasa sa se raceasca si se toaca cu masina. Compozitia se amesteca cu ceapa prajita, sare, piper, nucsoara si se trece din nou prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu ouale, omogenizand bine compozitia.
Se pregatesc intestinele si se umplu cu aceasta compozitie, se leaga la capete si se pun la fiert intr-un vas cu apa fierbinte, circa o ora, timp in care se verifica daca este fiert. Se scoate intr-un vas cu apa rece unde se tine circa 30 minute, apoi se scurge si se pastreaza la rece.
9.622 vizualizări
1.272 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Peşte rasol (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Piftie de porc (răcitură) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
9. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de ton (III) (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Plachie de peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Supă cremă de conopidă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Crap pe varză (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Supă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
22. Crap la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tort cu căpşuni (III) (Dulciuri > Torturi)
24. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Caltaboş (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.