Lebărvurşti (Leberwurst) (III) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (III)

Lebărvurşti (Leberwurst) (III)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 3 kg ficat de porc, 1,5 kg carne de porc, 1 kg sorici, 2 kg slanină cruda, 500 g ceapă, 10 g piper, 3 oua, circa 10 m intestin gros, 30 g sare, (facultativ) nucusoare rase.

Mod de preparare: Ficatul se curata de vene si se spala. Se topeste o cantitate de circa 200 g slanina. Soriciul se trece prin flacara si se spala. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in untura cu putina apa. Ficatul, carnea, slanina si soriciul se fierb, se lasa sa se raceasca si se toaca cu masina. Compozitia se amesteca cu ceapa prajita, sare, piper, nucsoara si se trece din nou prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu ouale, omogenizand bine compozitia.
Se pregatesc intestinele si se umplu cu aceasta compozitie, se leaga la capete si se pun la fiert intr-un vas cu apa fierbinte, circa o ora, timp in care se verifica daca este fiert. Se scoate intr-un vas cu apa rece unde se tine circa 30 minute, apoi se scurge si se pastreaza la rece.
9.563 vizualizări
1.253 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de zarzavat (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Peşte la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Tort cu căpşuni (III) (Dulciuri > Torturi)
5. Salată de ton (III) (Salate > Salate cu peşte)
6. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ghiveci pentru iarnă (III) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Piftie de porc (răcitură) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de crudităţi (III) (Salate > Salate de legume)
18. Alivancă (III) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Plachie de peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Crap pe varză (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tartă cu mere (III) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
26. Peşte rasol (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Mâncare de conopidă (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
29. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Caltaboş (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.