Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (III) |
Lebărvurşti (Leberwurst) (III)
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h
Complexitate: medie Ingrediente: 3 kg ficat de porc, 1,5 kg carne de porc, 1 kg sorici, 2 kg slanină cruda, 500 g ceapă, 10 g piper, 3 oua, circa 10 m intestin gros, 30 g sare, (facultativ) nucusoare rase. Mod de preparare: Ficatul se curata de vene si se spala. Se topeste o cantitate de circa 200 g slanina. Soriciul se trece prin flacara si se spala. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in untura cu putina apa. Ficatul, carnea, slanina si soriciul se fierb, se lasa sa se raceasca si se toaca cu masina. Compozitia se amesteca cu ceapa prajita, sare, piper, nucsoara si se trece din nou prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu ouale, omogenizand bine compozitia. Se pregatesc intestinele si se umplu cu aceasta compozitie, se leaga la capete si se pun la fiert intr-un vas cu apa fierbinte, circa o ora, timp in care se verifica daca este fiert. Se scoate intr-un vas cu apa rece unde se tine circa 30 minute, apoi se scurge si se pastreaza la rece.
9.147 vizualizări
Versiunea printabilă1.132 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cremă de conopidă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Supă de usturoi (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Lebărvurşti (Leberwurst) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 7. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 8. Tartă cu mere (III) (Dulciuri > Prăjituri) 9. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi) 10. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi) 11. Caltaboş (III) (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 14. Alivancă (III) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 15. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 20. Tort cu căpşuni (III) (Dulciuri > Torturi) 21. Crap la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Cremă de banane (III) (Dulciuri > Creme) 23. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 24. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume) 25. Supă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 27. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume) 29. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 30. Piftie de porc (răcitură) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne) |