Lebărvurşti (Leberwurst) (III) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Lebărvurşti (Leberwurst) (III)

Lebărvurşti (Leberwurst) (III)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 3 kg ficat de porc, 1,5 kg carne de porc, 1 kg sorici, 2 kg slanină cruda, 500 g ceapă, 10 g piper, 3 oua, circa 10 m intestin gros, 30 g sare, (facultativ) nucusoare rase.

Mod de preparare: Ficatul se curata de vene si se spala. Se topeste o cantitate de circa 200 g slanina. Soriciul se trece prin flacara si se spala. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in untura cu putina apa. Ficatul, carnea, slanina si soriciul se fierb, se lasa sa se raceasca si se toaca cu masina. Compozitia se amesteca cu ceapa prajita, sare, piper, nucsoara si se trece din nou prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu ouale, omogenizand bine compozitia.
Se pregatesc intestinele si se umplu cu aceasta compozitie, se leaga la capete si se pun la fiert intr-un vas cu apa fierbinte, circa o ora, timp in care se verifica daca este fiert. Se scoate intr-un vas cu apa rece unde se tine circa 30 minute, apoi se scurge si se pastreaza la rece.
9.590 vizualizări
1.261 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Alivancă (III) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Crap pe varză (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ghiveci pentru iarnă (III) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Tort cu căpşuni (III) (Dulciuri > Torturi)
6. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Plachie de peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
10. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Supă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de conopidă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de ton (III) (Salate > Salate cu peşte)
17. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de zarzavat (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Peşte rasol (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Caltaboş (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Crap la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
30. Supă de usturoi (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.