Ciorbă grecească de vacă cu orez - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ciorbă grecească de vacă cu orez

Ciorbă grecească de vacă cu orez

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500-600 g carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina mica, 2 linguri de orez, 1 ou, zeama de la o lamiie, sare, patrunjel verde tocat, 2 l apa.

Mod de preparare: Carnea taiata in bucati se pune la fiert cu apa rece. Dupa primele clocote, se ia spuma si se adauga ceapa si zarzavaturile intregi, curatate si spalate. Dupa ce a fiert, zarzavatul se scoate si se adauga orezul spalat. Cind orezul este fiert, se potriveste ciorba de sare, se trage oala de pe foc si se drege cu un ou batut si zeama de lamiie.
Cind se serveste se pune patrunjelul verde tocat.
8.580 vizualizări
1.183 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
10. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Crap cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
19. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
20. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
21. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Antricot de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Crochete de orez cu zahăr (Dulciuri > Gogoşi)
30. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.