Orez cu spanac şi alune - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu orez » Orez cu spanac şi alune

Orez cu spanac şi alune

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g orez, sare, 300 g cartofi, 300 g morcovi mijlocii, 2 gulii, 2 fire de praz, 4 catei de usturoi, 500 g spanac, 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri de untdelemn, 3/8 l apa fiarta cu Vegeta sau Knorr, 250 ml smantana, 5 linguri de alune prajite si pisate, o lingurita de praf de curry (facultativ).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se pune orezul la fiert in apa cu sare, fara sa se inmoaie prea tare. Se scurge bine si se pune pe marginea aragazului, la cald.
Se curata cartofii, morcovii si guliile. Se taie in bucati de marime egala (1 cm/1 cm). Se curata prazul, se spala. Partea alba se toaca marunt, frunzele se taie in fasii cat mai subtiri. Se curata si usturoiul si se toaca marunt. Se curata spanacul, se spala si se lasa sa se scurga. Se toaca patrunjelul marunt. Se pune grasimea sa se incinga si se calesc in ea usturoiul si prazul tocat. Se toarna apa fiarta cu Vegeta sau Knorr, se adauga cartofii, morcovii, guliile si se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic. Se adauga spanacul si prazul verde taiat fasii, si se mai lasa sa fiarba intre 3 si 5 minute, pana cand spanacul se inmoaie.
Separat, se amesteca smantana cu alunele prajite si pisate si cu patrunjelul tocat, apoi se sareaza si se adauga praful de curry.
Orezul fiert se pune pe un platou, in forma de coroana, iar la mijloc se aseaza legumele fierte si sosul.
2.883 vizualizări
514 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.