Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.028 vizualizări
1.132 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
20. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
21. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
29. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.