Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.222 vizualizări
1.177 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
7. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
19. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
22. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.