Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.241 vizualizări
1.178 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
8. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
13. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
18. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
19. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
26. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
27. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.