Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
7.559 vizualizări
973 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
10. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
21. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
25. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.