Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.199 vizualizări
1.172 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
3. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
14. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
29. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
30. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.