Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.245 vizualizări
1.178 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Chifteluţe de conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Chifteluţe de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
19. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
22. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Buşeuri de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.