Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.027 vizualizări
1.132 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
6. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
9. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
10. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
18. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
19. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
30. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.