Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.219 vizualizări
1.176 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
7. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Buşeuri de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
17. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
27. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.