Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.202 vizualizări
1.172 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
3. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
4. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Chifteluţe de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Roşii umplute cu soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.