Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.206 vizualizări
1.175 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
4. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
6. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
12. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Chifteluţe de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
23. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.