Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.221 vizualizări
1.177 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
4. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
6. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Frigănele (chifteluţe) de mei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
15. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
19. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.