Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.234 vizualizări
1.177 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
5. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
6. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
8. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
10. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
12. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
13. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
16. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
23. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
27. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
29. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
30. Chifteluţe din carne de mînzat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.