Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.235 vizualizări
1.177 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
2. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Chifteluţe (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
14. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
21. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
24. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
28. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.