Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.232 vizualizări
1.177 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
4. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
7. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
13. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Chifteluţe din carne de mînzat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
27. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
30. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.