Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.187 vizualizări
1.166 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Chifteluţe la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
6. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
7. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
18. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
26. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.