Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.173 vizualizări
1.164 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
6. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
14. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
18. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
26. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
29. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.