Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.214 vizualizări
1.176 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
17. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Chifteluţe de legume cu garnitură (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.