Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.201 vizualizări
1.172 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
3. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
6. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
10. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
15. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
18. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
22. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
24. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
26. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
27. Chifteluţe la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
28. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.