Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.132 vizualizări
1.153 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
5. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
16. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
17. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
19. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume)
21. Ton cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
25. Chifteluţe greceşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.