Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.208 vizualizări
1.175 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
11. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
14. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
28. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
30. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.