Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.105 vizualizări
1.147 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
12. Chifteluţe din carne de mînzat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
22. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.