Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.212 vizualizări
1.176 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
8. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
14. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Chifteluţe de conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.