Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.238 vizualizări
1.177 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Chifteluţe fierte în aburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
21. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
25. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
28. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.