Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
7.407 vizualizări
932 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
3. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
9. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
12. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
25. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
29. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.