Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.225 vizualizări
1.177 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
15. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
22. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.