Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.161 vizualizări
1.163 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
2. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
19. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
20. Chifteluţe cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Chifteluţe de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Chifteluţe fierte în aburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
26. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
28. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
30. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.