Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.044 vizualizări
1.134 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
7. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
8. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
9. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
10. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
12. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
16. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
17. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
24. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.