Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
7.691 vizualizări
1.022 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
4. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Cartofi noi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
24. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
25. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
27. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.