Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.207 vizualizări
1.175 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Chifteluţe de legume cu garnitură (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
25. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.