Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.155 vizualizări
1.161 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
8. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
16. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
20. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
23. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Cartofi copţi pe cărbuni (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
30. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.