Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.236 vizualizări
1.177 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Cartofi acordeon (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
5. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
7. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
24. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Conopidă cu chifteluţe la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
30. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.