Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
7.077 vizualizări
880 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
5. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Conopidă cu chifteluţe la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Roşii umplute cu soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ouă scoţiene cu cartofi pure (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
22. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
26. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
27. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
30. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.