Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.223 vizualizări
1.177 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
7. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
11. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
12. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
25. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.