Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.190 vizualizări
1.166 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Chifteluţe de legume cu garnitură (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Chifteluţe cu ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
21. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Chifteluţe (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.