Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.170 vizualizări
1.164 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
7. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Chifteluţe cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
22. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.