Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
6.548 vizualizări
737 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
4. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
7. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
9. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Chifteluţe cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Cartofi acordeon (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.