Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.180 vizualizări
1.165 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
9. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
11. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
18. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
21. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
22. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
26. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
27. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.