Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.203 vizualizări
1.172 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
2. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
6. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
11. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
24. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
25. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.