Chifteluţe de cartofi cu roşii - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Chifteluţe de cartofi cu roşii

Chifteluţe de cartofi cu roşii

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, sare, 250 g rosii coapte, dar tari, 100 g cascaval ras, 2 oua, piper, faina pentru prajit, untdelemn.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, vreme de 25 de minute. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Pulpa se taie apoi marunt si se pune la scurs pe o sita. Cartofii zdrobiti se amesteca cu rosiile, cascavalul ras, ouale, piperul si sarea (daca compozitia este prea moale, se mai adauga putina faina).
Se ia din compozitie cu o lingurita si se formeaza 16 parjoale plate, care se tavalesc prin faina. Se incinge uleiul in tava si se prajesc parjoalele de cartofi pe flacara mijlocie, pe ambele parti, pana se auresc.
Se scurg de ulei pe o hartie absorbanta si se servesc la masa fierbinti.
8.213 vizualizări
1.176 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
2. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
4. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
11. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
27. Chifteluţe fierte în aburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.