Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane |
Calamar pane
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper. Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea. Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert. Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust. Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti. Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur. Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.266 vizualizări
Versiunea printabilă1.507 tipăriri 24 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi) 2. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri) 3. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 8. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi) 9. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi) 13. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi) 15. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi) 16. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 18. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză) 20. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi) 24. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi) 25. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi) 26. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză) 27. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi) 28. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 29. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 30. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi) |