Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.922 vizualizări
1.665 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
4. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
7. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
10. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
18. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
20. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
30. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.