Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.739 vizualizări
1.626 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
5. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
7. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
16. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
18. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
19. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
24. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
25. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
27. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.