Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.716 vizualizări
1.622 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
2. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
5. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
10. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
16. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
17. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
23. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
27. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.