Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
18.268 vizualizări
1.096 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
2. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
4. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
10. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
17. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
19. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
20. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
24. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
28. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
30. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.