Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.970 vizualizări
1.677 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
2. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
5. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
9. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
16. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
17. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
20. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
27. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.