Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.957 vizualizări
1.674 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
2. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
5. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
9. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
11. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
19. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
22. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
24. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
28. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.