Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
18.355 vizualizări
1.109 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
2. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
9. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
10. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
13. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
15. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
18. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
25. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
29. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
30. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.