Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.930 vizualizări
1.666 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
5. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
6. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
11. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
15. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
19. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
23. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
24. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
29. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.