Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.916 vizualizări
1.663 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
8. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
12. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
13. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
16. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
26. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
27. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.