Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.919 vizualizări
1.665 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
7. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
13. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
14. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
20. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
28. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.