Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.967 vizualizări
1.677 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
6. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
9. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
11. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
23. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
27. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
29. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
30. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.