Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.947 vizualizări
1.671 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
2. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
13. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
27. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.