Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.966 vizualizări
1.677 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
4. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
5. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
10. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
11. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
28. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.