Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.972 vizualizări
1.677 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
3. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
4. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
5. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
21. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
23. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
24. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
30. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.