Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.936 vizualizări
1.668 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
2. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
4. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
6. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
11. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
15. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
19. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
24. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
26. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
30. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.