Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
18.539 vizualizări
1.141 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
3. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
4. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
13. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
16. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
20. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
28. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.