Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.836 vizualizări
1.646 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
8. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
14. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
16. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
18. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
21. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
23. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
27. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.