Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.965 vizualizări
1.676 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
7. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
16. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
17. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
18. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
19. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
22. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.