Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.975 vizualizări
1.678 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
4. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
5. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
7. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
15. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
18. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
19. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
26. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
28. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
29. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
30. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.