Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
20.959 vizualizări
1.674 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
5. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
8. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
12. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
14. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
20. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
21. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
22. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.