Calamar pane - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Calamar pane

Calamar pane

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.
19.412 vizualizări
1.286 tipăriri
24 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
13. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
22. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
25. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.