Prăjitură cu portocale - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Prăjitură cu portocale

Prăjitură cu portocale

Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 2 cesti faina, 7 g drojdie uscata, 1/3 ceasca coaja glasata de lamaie si portocala, 2 linguri zahar fin, 2 lingurite coaja rasa de portocala, 5-6 linguri lapte cald, 5-6 linguri zeama de portocala, 1 ou batut usor, 30 g unt topit.
Pentru glazura: 1-2 linguri apa, 1 lingurita zahar, 1 lingurita gelatina.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se unge cu unt topit sau cu ulei o forma rotunda cu diametrul de 23 cm. Intr-un castron mai mare se amesteca bine faina, drojdia, coaja glasata de lamaie, zaharul si coaja rasa de portocala si se face la mijloc o gropita.
Se freaca laptele, zeama de portocala, oul si untul, se toarna peste amestecul de faina si se framanta un aluat moale, ultimele 10 minute pe o planseta infainata, pana ce este suficient de consistent (apasat cu degetul, sa revina imediat la forma initiala).
Se pune aluatul intr-un castron uns usor cu ulei, se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa creasca 45 de minute la loc cald.
Se mai framanta circa un minut, ca sa devina elastic, si se toarna in forma pregatita. Se acopera iar si se lasa sa dospeasca la cald inca 20 de minute.
Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se ia un cutit ascutit, se unge cu ulei si se cresteaza aluatul in 8 (se obtin 8 bucati triunghiulare). Daca, eventual, cade, se mai lasa 5 minute sa creasca la loc.
Se da prajitura la cuptor si se coace circa 20 de minute. (Este coapta daca suna a gol, cand este lovita cu degetul in partea inferioara.) Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un fund de lemn.
Se unge imediat cu glazura (apa cu zaharul si gelatina fierte la bain-marie).
1.854 vizualizări
298 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
2. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
3. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
5. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
6. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
7. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
8. Prăjitură Stela (Dulciuri > Prăjituri)
9. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
10. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Portocale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
14. Prăjitură cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
15. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
17. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)
18. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Prăjitură Rudy (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
21. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
22. Prăjitură suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
23. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
24. Prăjitură austriacă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură cu mango (Dulciuri > Prăjituri)
26. Prăjitură cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
27. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)
28. Prăjitură cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.