Prăjitură cu gem şi cocos - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Prăjitură cu gem şi cocos

Prăjitură cu gem şi cocos

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 4 foi de napolitană, 6 ouă, 180 g făină, 150 g zahăr tos, 350 ml lapte, 1 plic cu cremă de vanilie, 150 g nucă de cocos, 1 borcan cu gem de caise, 200 g smochine, zahăr vanilinat, esenţă de rom, sare, nucă măcinată, coajă de portocală.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Într-un vas, se mixează albuşurile cu zahărul tos, un praf de sare şi 2 pliculeţe cu zahăr vanilinat, pînă cînd devine totul ca o bezea. Se adaugă gălbenuşurile şi făina, apoi se amestecă.
Compoziţia de blat se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie pentru copt prăjituri unsă cu ulei, se introduce în cuptorul încins şi se coace 20-25 de minute la foc mediu. Se răceşte şi se taie în trei foi.
Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, adăugînd însă toată cantitatea de lapte. Se adaugă nuca de cocos, smochinele tocate, esenţa de rom şi se amestecă pînă rezultă o cremă mai groasă.
Se unge prima foaie de napolitană cu gem, se pune o foaie din blat şi cremă. Se alternează astfel foile şi umpluturile pînă la terminarea lor. Ultima foaie trebuie să fie de napolitană.
Se acoperă cu un tocător şi se presează cu o greutate ca să ia o formă dreaptă. Se dă la rece pentru 30 de minute, apoi se serveşte.
Nuca de cocos se poate înlocui cu nucă măcinată şi se mai poate adăuga coajă de portocală rasă.
7.557 vizualizări
930 tipăriri
34 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.