Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Prăjitură cu gem și cocos
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 20

Ingrediente: 4 foi de napolitană, 6 ouă, 180 g făină, 150 g zahăr tos, 350 ml lapte, 1 plic cu cremă de vanilie, 150 g nucă de cocos, 1 borcan cu gem de caise, 200 g smochine, zahăr vanilinat, esență de rom, sare, nucă măcinată, coajă de portocală.

Mod de preparare: Într-un vas, se mixează albușurile cu zahărul tos, un praf de sare și 2 pliculețe cu zahăr vanilinat, pînă cînd devine totul ca o bezea. Se adaugă gălbenușurile și făina, apoi se amestecă.
Compoziția de blat se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie pentru copt prăjituri unsă cu ulei, se introduce în cuptorul încins și se coace 20-25 de minute la foc mediu. Se răcește și se taie în trei foi.
Crema se prepară conform instrucțiunilor de pe plic, adăugînd însă toată cantitatea de lapte. Se adaugă nuca de cocos, smochinele tocate, esența de rom și se amestecă pînă rezultă o cremă mai groasă.
Se unge prima foaie de napolitană cu gem, se pune o foaie din blat și cremă. Se alternează astfel foile și umpluturile pînă la terminarea lor. Ultima foaie trebuie să fie de napolitană.
Se acoperă cu un tocător și se presează cu o greutate ca să ia o formă dreaptă. Se dă la rece pentru 30 de minute, apoi se servește.
Nuca de cocos se poate înlocui cu nucă măcinată și se mai poate adăuga coajă de portocală rasă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.