Pilaf cu roşii şi dovlecei - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu orez » Pilaf cu roşii şi dovlecei

Pilaf cu roşii şi dovlecei

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 roşii, 3 dovlecei mărunţi, 200 g orez cu bobul lung, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr+apa), 1 fir de tarhon, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Curăţaţi roşiile de pieliţă şi tăiaţi-le bucăţele. Spălaţi dovleceii, ştergeţi-i şi tăiaţi-i felii. Ceapa curăţată tăiaţi-o rondele şi presaţi sau zdrobiţi căţeii de usturoi.
Prăjiţi într-o tigaie ceapa (în uleiul incins) şi, cînd se îngălbeneşte uşor, adăugaţi usturoiul şi amestecaţi-le bine. Puneţi şi orezul în tigaie, turnaţi zeama de legume, amestecaţi şi lăsaţi să fiarbă circa 15 minute la foc mic.
Încorporaţi roşiile şi dovleceii şi lăsaţi-le să mijotească cîteva minute. Săraţi, piperaţi, răsturnaţi orezul cu legume pe un platou, presăraţi-l cu tarhonul tăiat cu foarfeca şi serviţi-l imediat.
Dacă vreţi ca orezul să aibă un parfum mai exotic, înainte de a-l pune în tigaie, adăugaţi la ceapa şi usturoiul care s-au prăjit 2 linguriţe cu seminţe de chimen.
4.094 vizualizări
424 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.