Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pilaf cu roșii și dovlecei
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 4 roșii, 3 dovlecei mărunți, 200 g orez cu bobul lung, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr+apa), 1 fir de tarhon, sare, piper.

Mod de preparare: Curățați roșiile de pieliță și tăiați-le bucățele. Spălați dovleceii, ștergeți-i și tăiați-i felii. Ceapa curățată tăiați-o rondele și presați sau zdrobiți cățeii de usturoi.
Prăjiți într-o tigaie ceapa (în uleiul incins) și, cînd se îngălbenește ușor, adăugați usturoiul și amestecați-le bine. Puneți și orezul în tigaie, turnați zeama de legume, amestecați și lăsați să fiarbă circa 15 minute la foc mic.
Încorporați roșiile și dovleceii și lăsați-le să mijotească cîteva minute. Sărați, piperați, răsturnați orezul cu legume pe un platou, presărați-l cu tarhonul tăiat cu foarfeca și serviți-l imediat.
Dacă vreți ca orezul să aibă un parfum mai exotic, înainte de a-l pune în tigaie, adăugați la ceapa și usturoiul care s-au prăjit 2 lingurițe cu semințe de chimen.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.