Perişoare cu sos de smântână şi ceapă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne tocată » Perişoare cu sos de smântână şi ceapă

Perişoare cu sos de smântână şi ceapă

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg carne (piept de pasăre, de viţel, macră, sau de porc, frumos împănată), 1 ou, 100 g ceapă, o felie de pâine, ulei, o linguriţă de făină.
Pentru sos: ulei, unt sau untură, o ceapă rasă, 25 g făină, zeamă de lămâie sau oţet, 100 ml smântână, mărar verde, piper, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se trece carnea prin maşina de tocat, împreună cu ceapa şi pâinea înmuiată în apă şi bine stoarsă. Se adaugă în tocătură oul întreg sau 2 albuşuri rămase, făina, se potriveşte de sare, se pun piper, pătrunjel şi mărar tocat şi se omogenizează amestecul cu o lingură.

Într-o cratiţă, se căleşte ceapa cu puţin ulei, se stinge cu o cană (1/4 l) de apă şi, când clocoteşte din nou, se pun la fiert perişoarele mici, rotunde, date cu puţină făină. Se lasă la foc mic 25 minute să clocotească în vas acoperit. Se freacă smântâna cu făina, se diluează cu puţină apă rece şi se toarnă peste sosul din vas. Se lasă să se îngroaşe potrivit sosul şi se presară pătrunjel şi mărar verde.
2.918 vizualizări
408 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
18. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
29. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.