Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure

Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure

Ingrediente: 300-400 g carne, 1/2 kg mazăre boabe, 1/4 suc de roşii, 50 ml untdelemn sau 50 g unt, 25 g făină, frunze de pătrunjel, ţelină, mărar, 50 g ceapă, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea se prajeste cu ceapa si grasimea de pui. Mazarea tinara fierbe in circa 30 minute; deci, daca se pregateste cu carne de pui, mazarea se adauga imediat, dupa ce carnea a fost inabusita cu ceapa in untdelemn. Se toarna apoi circa 1/4 l apa cit sa cuprinda mazarea, se adauga o lingurita de "Vegeta" sau 1/2 lingurita cu sare si se lasa sa fiarba acoperite, la foc mic, pina cind se inmoaie suficient si carnea si mazarea. Daca se intrebuinteaza mazare din conserva care este fiarta, atunci aceasta se adauga numai la sfirsit, cind carnea este bine fiarta. Mazarea din conserva se pune cu sau fara zeama in care in care a fost conservata. In oricare varianta, se va avea grija, ca mazarea si carnea sa nu aiba mult lichid dupa ce au fiert, deoarece se va adauga faina frecata cu sucul sau pasta de rosii si apa. Se poate pune o parte din suc sa fiarba impreuna cu carnea.Sosul trebuie sa cuprinda mazarea si carnea, fara sa treaca peste nivelul acestora. Dupa ce sosul a fiert citeva clocote impreuna cu faina si s-a legat ca o smintina subtire, cratita se ia de pe foc, mincarea se sareaza si pentru aroma se presara cu marar sau patrunjel taiat marunt sau cu ambele.
159.949 vizualizări
2.767 tipăriri
47 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă de mazăre boabe cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de mazăre uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ciuperci cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Supă cremă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.