Iepure cu sos Ragu - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Iepure cu sos Ragu

Iepure cu sos Ragu

Ingrediente: 1 kg carne de iepure, 100 mg untdelemn, morcov, pătrunjel, ţelină, ceapă, o foaie de dafin, piper, ienibahar, 100 ml suc de roşii, 100 ml vin alb sec, 3-4 felii lămîie, 30 g făină, 20 g zahăr, o ramură de cimbru, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute în tot untdelemnul; se sting, apoi, cu 200 ml apă fierbinte, numai cît să cuprindă zarzavatul. Carnea, tăiată în bucăţi, se aşează peste zarzavat şi se lasă să fiarbă acoperită, la foc mic, întorcînd-o din cînd în cînd în sos. Cînd scade sosul, se mai completează cu apă, nu cu zeamă de marinare, deoarece, fiind acră, întăreşte zarzavatul. Cînd carnea este suficient de moale, se scoate din sos, iar acesta se trece prin sita de sîrmă inoxidabilă sau prin alt aparat de presat. Se pun din nou în cratiţă, atît sosul, cît şi carnea, se adaugă făina frecată cu sucul de roşii rece, vinul, piperul, ienibaharul, cimbrul, feliile de lămîie fără coaja albă şi apa sau zeama de la marinare, dacă este nevoie, ca să rezulte circa 700-800 ml sos. Într-o tigaiţă, se caramelizează zahărul (maro-deschis) şi se stinge cu 2-3 linguri de apă fierbinte, se lasă pînă cînd se topeşte, apoi se amestecă cu sosul şi se sărează după gust. Cratiţa se introduce în cuptor, unde se lasă 10 minute, ca să se ridice untdelemnul. Se serveşte rece ca fel întîi. În acest sos, cînd este strecurat, se pot pune 30-40 măsline, împreună cu toate celelalte ingrediente menţionate mai sus, se lasă în cuptor 20 minute, ca să fiarbă şi măslinele şi să se ridice untdelemnul; mîncarea se serveşte rece.
2.382 vizualizări
423 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
18. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
23. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
24. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
25. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
26. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
27. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
29. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.