Dulceaţă de prune (brumării) coapte - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve de fructe » Dulceaţă » Dulceaţă de prune (brumării) coapte

Dulceaţă de prune (brumării) coapte

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg prune curatate de coaja si simburi, 30 ml zeama de lamiie sau 100 g glucoza, 1/2 l apa, vanilie, cca 20 nuci proaspete (curatate de pielita), scortisoara, vanilie, 1 l apa de var.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pentru aceasta dulceata sint indicate prunele brumarii care se coc prin luna septembrie ; acestea au pulpa mai tare si se desprinde de simbure.Prunele (neoparite) se curata de coaja (se desprinde foarte usor de pulpa, cind acestea sint coapte), ajutindu-ne si de un cutit cu lama subtire.Dupa ce s-au curatat (din cca 1/2 kg prune va rezulta 1 kg , dupa ce se inlatura coaja si simburii), se tin in apa de var 30 minute, apoi se limpezesc in strecuratoare, li se scot simburii (se imping cu nu betisor sau cu o andrea subtire pe la un capat, ca sa iasa pe la celalalt) si apoi se cintaresc. Nucile se coc cam tot in acelasi timp cu prunele de toamna. Simburii de nuci se curata de pielita ca sa ramina albi.In fiecare pruna se introduce cite 1/4 din simbure.Prunele, astfel aranjate, se pun in siropul bine legat si se lasa la foc mic, pina isi lasa zeama si siropul se mai subtiaza (2-3 minute);se adauga zeama de lamiie sau glucoza, o cuisoara, 2-3 bucatele de scortisoara sau 2-3 cm dintr-un baton de vanilie si se trec la foc mijlociu.Se fierb pina cind se leaga din nou siropul si prunele plutesc in el pina la fundul cratitei (cind se ia de pe foc).Se face proba, daca siropul este legat si, daca este gata, cratita se ia de pe foc si se aduna spuma. Dulceata se lasa sa se raceasca acoperita si apoi se pune in borcane.
4.221 vizualizări
555 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
2. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Mere coapte brune (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Prăjitură cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
8. Gogoşi cu dulceaţă (Crafle) (Dulciuri > Gogoşi)
9. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
10. Compot de prune cu aromă de vanilie (Conserve de fructe > Compoturi)
11. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
12. Jaluzele cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
13. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
15. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Găluşte dospite cu magiun de prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Friptură cu prune (Mâncăruri > Fripturi)
18. Gutui coapte (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Dulceaţă de portocale (Conserve de fructe > Dulceaţă)
21. Dulceaţă de dovlecei (Conserve de fructe > Dulceaţă)
22. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
24. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
25. Prăjitură cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
26. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Prăjitură cu prune şi cappuccino (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tort cu prune (Dulciuri > Torturi)
30. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.