Dulceaţă de pepeni verzi sau galbeni - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve de fructe » Dulceaţă » Dulceaţă de pepeni verzi sau galbeni

Dulceaţă de pepeni verzi sau galbeni

Ingrediente: 1 kg coji de pepene, cintarite dupa ce au fost fierte in otet, 1 kg zahar, 1/2 l apa, zeama de la o lamiie mare (50 ml) sau 100 g glucoza, vanilie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: De la pepenii verzi se intrebuinteaza partea alba de lacoaja (care poate sa fie oricit de groasa) impreuna cu o portiune foarte subtire din miezul rosu, numai de 2-3 mm (care sa coloreze putin);coaja verde se indeparteaza.Partea alba se taie in felii lungi cu latimea de 3-4 cm si grosimea cit grosimea cojii albe, apoi feliile se taie, pe grosime (transversal), in felioare de 1 cm latime.Este preferabilsa se taie cu cutitul riglat, ca sa fie mai aspestuoase; in acest caz, felioarele vor fi mai late, de cca 2 cm.Pentru 1 1/2 kg coji fasonate, se pun sa fiarba 2 l apa cu 300 ml otet de 9 grade.Cind apa clocoteste, se adauga cojile si se lasa sa fiarba in clocot, cca o ora sau mai mult, pina cind acestea capata un aspect sticlos, transparent.Otetul le intareste imediat; de aceea, fierb greu.Dar acesta este si scopul acestui procedeu ca sa se mentina forma.Daca se fierb direct in sirop, fara sa fie fierte, in prealabil, in apa cu otet, se vor muia prea mult si se vor deforma.Dupa aceea, se pun in strecuratoare, se limpezesc bine la un jet de apa, se scurg, chiar se preseaza putin cu mina in strecuratoare, se vor muia prea mult si se vor deforma.Dupa aceea , se pun in strecuratoare, apoi se cintaresc.Greutatea cojilor va fi egala cu greutatea zaharului adaugat.Zaharul (1 kg) se dizolva in 1/2 lapasi cind siropul da in clocot, se pun cojile de pepene, zeama de lamiie sau glucoza si vanilia.Se fierb, pina cind se leaga siropul.Nu trebuie sa se lege prea mult, caci se va ingalbeni si va capata gust de caramel.Se finiseaza cum s-a aratat la inceputul capitolului.Dulceata de pepene galben se prepara numai din pepeni turchestan sau cantalul care nu sint fainosi.Se foloseste toata pulpa tare dinspre coaja, curatata de miezul moale.Pulpa ramasa se taie in felioare de 2 cm latime, exact ca si cojile de pepene verde si se fierb in apa cu otet, procedindu-se in continuare, la fel, pina cind se termina dulceata.Pentru aroma, se pune vanilie.Aceste coji din dulceata se intrebuinteaza si la creme, in loc de fructe zaharisite (confiate).
6.967 vizualizări
646 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cu găluşte verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
19. Gogoşi cu dulceaţă (Crafle) (Dulciuri > Gogoşi)
20. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
21. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
22. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
25. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
29. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.