Dulceaţă de caise sau prune verzi - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve de fructe » Dulceaţă » Dulceaţă de caise sau prune verzi

Dulceaţă de caise sau prune verzi

Ingrediente: 1 kg prune sau caise verzi, 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lamiie, vanilie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Fructele se culeg tinere, cind simburele nu are coaja formata.Se inteapa cu un ac mai gros (2 mm ) in 7-8 locuri (se strapunge dintr-o parte pina in cealalta), tinindu-le in apa rece, pina cind se termina aceasta operatie, ca sa iasa amareala din ele.Dupa aceea, se pun intr-un saculet din tifon simplu, mai larg, (ca sa nu stea inghesuite) care se va introduce in apa clocotita.Se lasa pina cind incepe sa dea primul clocot, apoi se pune repede in apa rece si se lasa 15 minute.Apa rece se schimba de 4-5 ori pe zi, si, de fiecare data, prunele sau caisele se lasa sa stea cite 15 minute.Se pun apoi, in strecuratoare fara saculet, se lasa sa se scurga si se introduc in siropul bine legat, impreuna cu zeama de lamiie (care impiedica zaharisirea) si cu vanilia.
4.001 vizualizări
521 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cu găluşte verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
14. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Clafoutis cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
21. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Prăjitură cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
23. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
25. Gogoşi cu dulceaţă (Crafle) (Dulciuri > Gogoşi)
26. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
27. Compot de prune cu aromă de vanilie (Conserve de fructe > Compoturi)
28. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
29. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
30. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.