Dovlecei umpluti cu scoici şi melci - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Dovlecei umpluti cu scoici şi melci

Dovlecei umpluti cu scoici şi melci

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 4 dovlecei, 2 kg de scoici, 2 kg de scoici bivalve, 1 kg de moluste, 1 kg de melci de apa sarata, 2 rosii decojite si curatate de seminte, 1 varf de cutit de curry, 1 lingura de mustar de Dijon, 2 iaurturi naturale strecurate, 1/2 salata verde, 2 legaturi de patrunjel verde, ulei de masline, piper macinat, sare fina si cristale de sare Guerande, otet.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curata scoicile sub jet de apa rece. Apoi, patrunjelul si se pastreaza frunzele. Se spala dovleceii, apoi se taie, pentru a obtine o baza plata. Se taie dovlecelul circular, cam la 1/3, fara a desprinde de tot partea taiata, pentru a obtine un capac. Apoi, folosind o lingura, se scoate cu grija miezul dovleceilor.
Se sareaza interiorul acestora si se pune intr-o strecuratoare, timp de 15 minute. In acest timp, se incalzeste un vas pana ce termocontrolul indica temperatura de fierbere.
Se reduce sursa de caldura la minimum, se toarna in vas putin ulei de masline, se pun dovleceii si se calesc, amestecand, timp de 3 minute, fara ca acestia sa-si schimbe culoarea. Apoi se acopera si se lasa sa fiarba. Cand sunt bine fierti, moi, se scot dovleceii pe o farfurie. Se incalzeste un vas Zepter pana ce termocontrolul indica temperatura pentru fierbere, se adauga putin ulei de masline, apoi se introduc scoicile, incepand cu cele mai mari. Se adauga frunze de patrunjel verde si se acopera. Cand toate scoicile s-au deschis, se strecoara si se pastreaza sucul lor.
Intre timp, se decojesc scoicile. Se amesteca mustarul de Dijon cu iaurtul, se adauga un varf de cutit de curry si putin otet si se condimenteaza cu sare si piper. Se bate cu putin ulei de masline. Se taie salata fasii subtiri. Se amesteca scoicile cu sosul de iaurt intr-un bol, se adauga patrunjelul si rosiile taiate. Se umplu dovleceii cu aceasta compozitie.
Se aranjeaza dovleceii pe o farfurie, putin se presara putin piper macinat peste ei, se aranjeaza salata taiata in jurul acestora.
2.922 vizualizări
763 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.