Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea

Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 300 g sîmburi de nucă, 100 g ciocolată neagră amară, 4 gălbenuşuri, 1 lingură cacao pudră, 150 g zahăr, 1 lingură zeamil (Maizena).
Pentru sos: 200 g ciocolată neagră amară, 150 ml cafea tare, 200 ml frişcă nebătută.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Puneţi deoparte 12 sîmburi de nucă şi măcinaţi-i pe ceilalţi. Rupeţi ciocolata bucăţi şi puneţi-o pe foc împreună cu laptele să se topească.
Frecaţi separat gălbenuşurile cu zahărul pînă ce se albesc, adăugaţi zeamilul şi continuaţi să amestecaţi încă un minut.
Încingeţi cuptorul la 150 grade C.
Cînd s-a topit ciocolata, amestecaţi-o bine şi turnaţi-o peste gălbenuşuri, continuînd să bateţi compoziţia cu telul pînă ce devine omogenă. Adăugaţi nuca măcinată şi amestecaţi.
Turnaţi crema într-o formă pătrată unsă cu unt, daţi-o la cuptor şi lăsaţi-o să se coacă 25 de minute. Lăsaţi-o apoi să se răcească 5 minute şi scoateţi-o din tavă.
Rece, pudraţi-o cu cacao, puneţi-o pe un platou şi decoraţi-o cu cei 12 sîmburi de nucă puşi deoparte.
Cînd serviţi prăjitura, preparaţti sosul: lăsaţi să se topească ciocolata ruptă bucăţi în cafeaua concentrată, amestecînd întruna. Adăugaţi frişca nebătută, continuînd să amestecaţi pînă ce sosul devine omogen. Luaţi-l de pe foc, turnaţi-l - călduţ - într-o cupă şi serviţi-l împreună cu prăjitura.
4.380 vizualizări
851 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
18. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
28. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.