Ciorbă de varză albă cu sos românesc - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Ciorbe » Ciorbă de varză albă cu sos românesc

Ciorbă de varză albă cu sos românesc

Ingrediente: 1/2 kg ciolan de porc afumat, o varză de circa 600-700 g, o ceapă mijlocie, 1 kg roşii, o linguriţă cu vîrf de făină, 2 linguri untdelemn, 100 ml smîntînă, cimbru, mărar, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea se pune la foc în 3 l de apă rece. După 1 1/2 oră, se adaugă varza tăiată în felii subţiri, ceapa tăiată mărunt şi o crenguţă de cimbru. Cînd sînt bine fierte şi carnea şi varza, ciorba se sărează şi se acreşte, după gust, cu sucul stors din roşii. Făina se pune într-o tigăiţă, fără grăsime, amestecînd mereu la foc mic, pînă cînd se rumeneşte şi capătă culoarea maro deschis. Apoi, tigăiţa se trage de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemn şi, facultativ, o linguriţă cu vîrf de ceapă rasă fin sau tăiată mărunt. Se amestecă puţin, ca numai la căldura tigăiţei ceapa să-şi dezvolte aroma şi făina să se încorporeze în untdelemn. Totul se stinge cu ciorba fierbinte, adăugată cîte puţin, la început, ca să nu se formeze cocoloaşe, şi apoi se toarnă în restul de ciorbă. Se completează lichidul, dacă a scăzut prea mult. Se lasă să fiarbă cîteva clocote, ca să se lege cu făina, apoi se ia de pe foc. Smîntîna se bate bine cu o lingură de apă rece, adăugînd şi puţină ciorbă fierbinte; apoi se toarnă totul în restul de ciorbă, imediat ce aceasta s-a luat de pe foc, şi se amestecă bine. Pentru aromă, se adaugă mărar şi o mică frunză de ţelină, tăiate marunt.
4.733 vizualizări
455 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Varză cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
28. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
29. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.