Ciorbă de năut cu legume şi măcriş - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Ciorbe » Ciorbă de năut cu legume şi măcriş

Ciorbă de năut cu legume şi măcriş

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg naut, 3 morcovi potriviti, un pastarnac, o bucatica de telina, o ceapa mare alba, o ceapa mare rosie, 4 cartofi mari roz, ulei de masline, 2 cubulete de Maggi, macris, patru crengute de leustean, cateva fire de busuioc, 2 oua, zeama de la o lamaie sau bors sau cubulete de bors.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se pune la fiert cam o jumatate de kg de naut. Intre timp se taie in cubulete foarte mici, 3 morcovi potriviti, un pastarnac mare, o bucatica de telina, o ceapa mare alba si o ceapa mare rosie. Cartofii, vreo 4 cartofi mari, roz, se taie in bucatele potrivite. Intre timp se toarna , din ochi, in oala in care fierbea nautul, niste ulei de floarea soarelui si doua linguri de vegeta, in loc de sare.
Cand nautul era aproape fiert, se adauga toate patratelele, mai intai ceapa si-apoi pe celelalte, terminand cu cartofii.
Se curata bine macrisul, frunza cu frunza, de cotoare, si se spala in mai multe ape si se pune intr-o strecuratoare sa-si astepte randul. Se curata leusteanul, se spala si se toaca bine si se pune la fiert. Se adauga si tulpinele de la leustean intregi, iar firisoarele de busuioc se spala si se arunca si pe ele in supa. Adaugarea macrisului se face cand totul este fiert pentru ca nu mai lasi focul aprins decat un minut sau doua, cat isi schimba culoarea.
Deci se pune macrisul si se amesteca usor de doua-trei ori.
Se stinge focul si se iau doua oua si-o farfurie adanca. Se sparge cate un ou, se toarna cu grija albusul intr-un singur loc, in oala cu supa clocotita, iar galbenusurile in farfuria adanca. Peste galbenusuri se presara putina sare si le freci bine cu furculita pana s-au facut ca o pasta. Cu polonicul ia supa si incet, incet, se picura peste pasta de galbenusuri, amestecand mereu cu furculita, ca sa nu se coaguleze. Se repeta pana s-a umplut farfuria cu supa, se amesteca bine si se toarna compozitia in oala cu supa.
Ciorba era dreasa si gata de mancat.
De obicei se pune si zeama de lamaie sau bors, daca se doreste mai acra decat atat, pentru ca macrisul face supa acruta.
5.360 vizualizări
1.000 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.