Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne tocată » Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar

Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 750 g carne de vita sau vanat (caprioara) tocata mare, 250 g carne de porc tocata mare, 2 lingurite sare, 1/2 lingurita piper, 2 oua, 1/3 ceasca cepa tocata marunt, 1/2 ceasca smantana grasa, 2 cesti pesmet, 1/2 ceasca unt topit.
Sosul crema de ienibahar si marar: 1/2 ceasca unt, 1/4 ceasca faina, 2 cesti supa de pasare, 2 cesti smantana, 2 lingurite marar uscat, 1/2 lingurita ienibahar, sare, piper, paprica.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca carnea cu sare, piper, oua, ceapa si smantana.
Din aceasta compozitie se realizeaza chiftele (bile) de marime potrivita (circa 25 mm diametru) care se tavalesc prin pesmet.
Bilele se aseaza intr-un vas folosit la cuptor pe singur strat.
Se stropesc cu unt topit, se introduc la cuptor la 190 grade C si se lasa aici circa 35 minute intorcandu-le de 3-4 ori.
Sosul: Se topeste untul intr-o tigaie mare la foc mic. Se incorporeza faina amestecand rapid pana se obtine o compozitie omogena. Treptat, sub amestecare continua, se adauga supa de pui. Se amesteca pana nu mai sunt cocoloase si apoi se pune smantana (de preferat acra), mararul, ienibaharul si se potriveste la gust cu sare, piper si paprica.
Cand sunt gata se pun chiftelele pe un platou si se acopera cu sosul.
Se servesc peste taitei (paste) cu ou.
7.368 vizualizări
967 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
13. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
15. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
19. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
30. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.